Gradonačelnik Zrenjanina: Proteklih godinu dana u Botoš uloženo 30 miliona dinara!

Botoš – Gradonačelnik u Botošu

“Da nam sela budu bliža” u Botošu: rešavanje infrastrukturnih problema kao jedan od uslova za ostanak na selu, velik potencijal bioelektrane

Botoš je danas bio odrednica gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika, u nastavku ovogodišnjeg ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon održanog sastanka s predstavnicima mesne zajednice, upriličena je poseta preduzeću “Bioelektra”, odnosno elektrani koja proizvodi električnu i toplotnu energiju iz biomase, i poljoprivrednom gazdinstvu Jankulov, u kom zajedno i živi i privređuje četiri generacije te porodice. 

Komentarišući današnju posetu mesnoj zajednici Botoš, gradonačelnik Salapura istakao je da je u proteklih godinu dana na realizaciji različitih projekata u tom mestu uloženo skoro 30 miliona dinara. 

– U pitanju su infrastrukturni projekti ili projekti investicionog održavanja, asfaltiranje jedne duže ulice, 1,3 kilometra, čišćenje divlje deponije, pomoć u obnovi prostora namenjenog udruženju penzionera, ali razgovarali smo i o problemima koji su ovde prisutni, pre svega o komasaciji koja se odužila i ušla u devetu godinu. Načinili smo redosled koraka kojima ćemo pokušati da završimo taj težak proces, koji ide na štetu svih meštana Botoša. U lošem stanju je i lokalni put od Banatskog Despotovca do Botoša, ukupna vrednost te investicije, odnosno sanacije puta, je 27 miliona dinara i namera nam je da to realizujemo kroz ugovor o javno-privatnom partnerstvu – rekao je gradonačelnik. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022