Goranu Marinkoviću uručena povelja “Najbolja IT organizacija Srbije” na svečanoj Skupštini Saveza inženjera i tehničara Srbije

Zrenjanin – Najbolja IT organizacija Srbije

Goranu Marinkoviću uručena povelja “Najbolja IT organizacija Srbije” na svečanoj Skupštini Saveza Inženjera i Tehničara Srbije

U petak 17. marta 2023. godine održane su redovna i svečana sednica Skupštine Saveza inženjera i Tehničara Srbije i tom prilikom je dodeljena Povelja „Najbolja IT organizacija Srbije“ Društvu Inženjera Zrenjanin u čije ime je istu primio Goran Marinković.

„Bila mi je čast da ispred Društva inženjera Zrenjanina primim ovu značajnu nagradu koja je prestižna u okvirima inženjerske priče. Po prvi put dobijamo tako prestižno priznanje, s obzirom da mi postojimo dugo godina. Osnovani smo 1984. godine, i svojim radom i trudom celog udruženja, uz pomoć grada i Sekretarijata za nauku i Saveza za inženjere, uradili smo dosta dobrih stvari u okviru nauke i promocije nauke u Zrenjaninu.

Uspehu i ugledu Društva značajno su doprineli i dosadašnji predsednici: Milan Mandić, Slobodan Pešterac, Nikola Adamović, Dušan Milošević, Milorad Rančić i Goran Marinković, koji je i aktuelni predsednik.

drustvo inzenjera zrenjanin goran marinkovic 002
Goran Marinković

Prošle godine smo održali jedan veliki skup pod nazivom „Vode i otpadne vode“. Zahvaljujem se Savezu na ukazanom poverenju i priznanju koje smo dobili, među 50 članica koliko broji Savez.

Društvo inženjera broji oko stotinak članova, od koji su njih 50 aktivni. Ove godine imamo dosta planova i što se tiče stručnih predavanja i seminara, kao i proširenje društva na podružnice Srednjebanatskog okruga. Već smo animirali Sečanj, sada idemo na Crnju, Bečej i Žitište. Ono što mogu da naglasim da je ove godine 40 jubilarni časopis DIT, uz koji ćemo napraviti jednu malu akademiju, i to će propratiti značajni gosti iz regiona. Nastavljamo sa podelom plakata inženjerske legende. Trudimo se da ne zaboravimo sve ljude koji su likom i delom doprineli da izgleda kako izgleda.

Imamo saradnju sa arhitektama grada Zrenjanina, imaćemo sa njima i jednu kratku izložbu. Takođe imamo saradnju sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu, sa Srednjom elektrotehničkom školom „Nikola Tesla“, sa Narodnom bibliotekom, sa Kulturnim centrom, sa gradom Zrenjaninom i sa Privrednom komorom, sa mnogim institucijama i sa privrednicima.“ , rekao je Goran Marinković, predsednik Društva inženjera Zrenjanina.

Na sednici Skupštine dodeljena su priznanja za 2022. godinu. Najveće priznanje SITS Zlatnu IT Plaketu dobili su emeritus prof. dr Ilija Ćosić, dipl.inž.maš, predsednik Inženjerske akademije Srbije, prof. dr Nenad Filipović, dipl.inž.maš, rektor Univerziteta u Kragujevcu i Miroljub Trifunović, dipl.inž.metal, sekretar Saveza društava inženjera i tehničara grada Požarevca.

Za najbolju IT organizaciju proglašeni su Savez inženjera i tehničara tekstilaca Srbije, Naučno stručno društvo za zaštitu životne sredine Srbije ECOLOGICA, Društvo inženjera Zrenjanina, Društvo građevinskih inženjera Novog Sad.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px