Gomex vas poziva u muzej

Zrenjanin – Izložba fotografija „Reke života”

Podelite vest

Izložba fotografija „Reke života” fotografa prirode, Predraga Kostina, svečano je otvorena u petak, 25. marta, u 19h, u Narodnom muzeju Zrenjanin. U tom prostoru, izložen je deo fotografija koje su se našle i u istoimenoj fotomonografiji (Reke života). Postavka će trajati mesec dana.

a25a8117
a25a8094

Samom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljubitelja prirode koji su, pored 60 fotografija odabranih za potrebe izložbe, imali priliku da se upoznaju i sa pomenutom fotomonografijom. lzložba predstavlja živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na promenu svesti i razmišljanje savremenog čoveka, sa ciljem očuvanja prirode koja polako nestaje.

Na fotografijama možemo videti veliku seobu ptica, riku jelena, orlove belorepane kako u gnezdu hrane mladunce i mnoge druge životinje kojima je opstanak ugrožen usled čovekovog nemara.

Fotografisanjem prirode i divljih životinja Predrag Kostin se bavi od 2007. godine. Već godinu dana kasnije pobeđuje na konkursu National Geographic Srbija. Kostin je do sada imao osam samostalnih i nekoliko grupnih izložbi fotografija širom Srbije.

Nedavno objavljena fotomonografija pod naslovom “Reke života” predstavlja kraći rezime svega onoga što je autor radio u poslednjih petnaestak godina. Fotografije su nastale na teritorijama specijalnih rezervata prirode Stari Begej – Carska bara, Gornje Podunavlje i Ritovi donjeg Potisja, kao i na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora.

Učešćem u ovom projektu, kompanija Gomex je još jednom potvrdila visok stepen društvene odgovornosti, kao i rešenost da ulaganjima u ovakve poduhvate sačuva bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje imaju Zrenjanin i Banat.

a25a8115

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px