U Zrenjaninu uspešno realizovan projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”

Zrenjanin – Hotel Vojvodina

Podelite vest

Ovo je projekat koji se realizovao u post-kovid fazi na teritoriji cele Srbije, i koji ustvari radnicima u turizmu omogućava dobijanje sertifikata, koji im omogućava da se njihovi ugostiteljski objekti deklarišu kao bezbedni od kovida. Ideja je da se podigne svest o značaju primene zdravstveno higijenskih mera, kako bi potencijalni gosti bili sigurni da će boraviti u sigurnoj zoni odnosno u sigurnom i čistom objektu.

Osnovni cilj je da se ti objekti bolje pozicioniraju na turističkoj mapi Srbije, naročito za potencijalne strane turiste kojima je to važno u donošenju odluka prilikom izbora destinacija. Do sada je sertifikovano oko 800 objekata u Srbiji i krajem maja će sa radom krenuti sajt cistoisigurno.rs na kojem će biti svi ti objekti, a taj sajt će nacionalna turistička organizacija Srbije promovisati u zemlji i u inostranstvu.

Sertifikat će dobiti za objekat, dobiće nalepnicu i pleksiglas tablu koju će moći da okače na ulaz u svoje objekte i dobiće pravo da koriste pečat u digitalnoj formi, rekao je za portal volimzrenjanin Marko Jelić, projektni menadžer poslovnog udruženja HORES.

Turistička organizacija se aktivno uključila u to i vrlo sam srećan što je Zrenjanin domaćin, jer Zrenjanin kao prepoznatljiva turistička destinacija Vojvodine i Banata zaista zaslužuje to. Mi smo animirali ugostiteljske radnike i one sve koji se bave turizmom da dođu i da poslušaju šta će im reći iz HORES-a, iz ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija kako bi dobili taj sertifikat i da ljudi koji dođu u naš grad budu sigurni i bezbedni. Ovo je jedan od preduslova da ugostiteljski radnici nastave nesmetano da rade i mislim da je to pravilo koga treba svi ugostiteljski radnici da se drže. Mi ćemo obići i one koji imaju smeštajne kapacitete kako bi i njima to ponudili, rekao je Jaroslav Stevanov iz turističke organizacije grada Zrenjanina.

U okviru ovih aktivnosti, planirana je realizacija obuke u periodu od 1. februara do 1. maja 2022. godine, za pružaoce turističkih usluga (hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa, i svim drugim zaspolenima koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda). Planirano je da obuka traje jedan radni dan, i to u grupama u skladu sa važećim merama koje propisuje Krizni štab RS, a polaznici obuke dobiće sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19. Treneri obuke su stručnjaci iz oblasti medicine, turizma i ugostiteljstva.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022