Dragomir Radovanac, direktor GSA: Radimo na poboljšanju kvaliteta boravka na „Peskari“, „Tisi“ i Motelu – „Šumica“

Zrenjanin – Dragomir Radovanac

Podelite vest

O radu Gradske stambene agencije, ulaganjima i planovima za Portal „Volim Zrenjanin“ govorio je direktor tog javnog preduzeća Dragomir Radovanac.

Koje su značajnije poslovne aktivnosti obeležile prethodni period kada je reč o održavanju poslovnog i stambenog prostora?

Ono što je svakako obeležilo prethodni period jesu radovi na poboljšanju kvaliteta stambenog i poslovnog prostora, pre svega u delu građevinsko-zanatskih radova, a zatim i poboljšanju higijenskih uslova – rekonstrukcije instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i instalacije grejanja i elektroinstalacije. Takođe, pojačana je kontrola stambenog i poslovnog prostora u fizičkom smislu što za rezultat daje usklađenost sa podacima iz katastra i knjigovodstvenim podacima sa slikom na terenu.

radovanac dragomir gsa zrenjanin 001
Dragomir Radovanac, direktor GSA Zrenjanin

Jedna od delatnosti Vašeg preduzeća je i izdavanje u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Grada Zrenjanina. Kakva je trenutna situacija, ima li manje zakupljenog prostora u odnosu na prethodne godine?

Gradska stambena agencija upravlja poslovnim prostorom u vlasništvu grada Zrenjanina, a to podrazumeva tekuće i investiciono održavanje kao i kapitalna ulaganja. U prethodnom periodu, u postupku restitucije, deo poslovnog prostora vraćen je starim vlasnicima što je uticalo na smanjenje ukupne površine izdatih lokala, ali slobodno mogu da zaključim da je zakupljeni poslovni prostor stabilizovan u smislu kvantiteta.

Kako ste zadovoljni naplatom?

Naplata zakupnine od izdatog poslovnog prostora je izuzetno dobra, što je rezultat rigoroznijeg pristupa u odnosima za zakupcima. Ovo se pre svega odnosi konstantno opominjanje dužnika i pokretanje sudskih sporova protiv dužnika pred nadležnim sudom od strane Pravobranilaštva grada Zrenjanina.

radovanac dragomir gsa zrenjanin 003
Dragomir Radovanac, direktor GSA Zrenjanin

Takođe, naše preduzeće vrši naplatu i putem reprograma duga na više mesečnih rata, što je svakako poboljšalo naplatu starih dugovanja.

Ovakva politika preduzeća, da nema povlašćenih, dovela je do izuzetno korektnog odnosa sa zakupcima koji u najvećoj meri redovno i blagovremeno ispunjavaju svoje ugovorne obaveze.

Pored davanja u zakup poslovnog i stambenog prostora, preduzeće upravlja sportsko rekreativnim centrima „Peskara“, „Tisa“ i „Motel“. Šta je na tom polju urađeno u prethodnom periodu, a šta su planovi za naredni?

Kada govorimo o „Peskari“, u odnosu na prethodne godine, urađeno je mnogo toga na poboljšanju kvaliteta usluga, a to se, pre svega, odnosi na uređenje plaže, postavljanje dodatnog mobilijara, radova na instalacijama vodovoda i elektroinstalacijama, stalne kontrole ispravnosti vode, ali i pojačanoj službi obezbeđenja i službi spasilaca, kao i na održavanje higijene na plaži. Ovde moramo istaći dobru saradnju sa JKP „Čistoća i zelenilo „, kao i sa komunalnom policijom koji nam pomažu da ,,Peskara“ bude uredna i čista i da se svi naši sugrađani i posetioci osećaju sigurno. Naravno, ogroman doprinos i raspoloženost da zajedno učestvujemo u svim daljim aktivnostima daje nam i Grad Zrenjanin, posebno kada je reč o razvoju turizma i privlačenju što većeg broja korisnika.

Moram istaći i to da je ,,Peskara“ svrstana među pet najlepših i najsigurnijih kupališta u Srbiji što nam daje poseban motiv za dalji rad.

Zabeležen je veliki broj posetilaca iz unutrašnjosti Srbije, regiona pa i iz zemalja u okruženju, a mi osluškujemo potrebe, razgovaramo sa našim sugrađanima i želimo da aktivno učestvuju u svemu što radimo, da nam daju sugestije i kritike kako bi naša „Peskara“ bila, ne među pet najboljih, već najbolja.

Izletište, Tisa“ je ponovo oživelo, a to nam je bio jedan od prioriteta. Sve je više kampera, a potražnja za mestom za postavljanje kamp-prikolice ili kontejnera iz godine u godinu je sve veća. Prvomajski uranak beleži preko dve hiljade posetilaca, svaki vikend na Tisu dolaze naši sugrađani koje traže svoj mir i beg od gradske gužve.

Naravno, sve to zahteva i dodatni mobilijar, kao i povećanje kvaliteta naših usluga. U tom smislu, postavili smo nove stolove sa klupama, roštilje, toalet, rekonstruisali smo stari toalet, rekonstruisali talpu, izvršili popravku devastiranog mobilijara, uradili novu instalaciju vodovoda, rekonstruisali deo elektro instalacije. Takođe, postoji služba obezbeđenja i spasilačka služba, a poseban akcenat daje se na održavanje higijene, redovno košenje trave i orezivanje stabala što boravak na ovom izletištu čini lepšim i kvalitetnijim.

Ono što smo učinili sa izletištem „Tisa“, želimo i sa „Motel-Šumicom“.

Ta zelena oaza treba i mora da bude mesto gde će naši sugrađani pronaći svoj kutak i mir sa svojom porodicom, prijateljima i na taj način oživeti, pomalo zaboravljeni ,,Motel“. To je razlog više da postavimo dodatni mobilijar, da uradimo rekonstrukciju toaleta, da postavimo mobilijar za dečije igralište.

Želimo da „Motel-Šumica“ oživi, da bude poput „Peskare“ i „Tise“, da naši sugrađani uživaju u svakom trenutku, da se čuje dečija galama, da se sportski tereni popune… baš kao i nekad.

U nekoliko navrata ove godine upućivali ste apel građanima da ne oštećuju mobilijar na „Peskari“ i izletištu „Tisa“. Koja je vaša poruka sugrađanima?

Gradska stambena agencija, u saradnji sa Gradom, čini sve da boravak na „Peskari“, „Tisi“ i ,,Motelu-Šumica“ bude bolji i u to su do sada uložena značajna sredstva i mnogo truda. Međutim, iako na taj način želimo da budemo bolji , da obezbedimo prijatniji boravak posetiocima, to ne možemo bez pomoći naših sugrađana, bez njihovog učešća u stvaranju i isticanju ovih bisera u našem okruženju.

radovanac dragomir gsa zrenjanin 004
Dragomir Radovanac, direktor GSA Zrenjanin

Moram da napomenem, a to je problem svih ovih godina unazad, da ozbiljna sredstva ulažemo u popravku mobilijara na Peskari, Tisi i Motelu koje devastiraju tokom zimksih meseci i van sezone. Lome se klupe, dečija igrališta, pale se trščani abažuri, razvaljuju lokali, probijaju i seku ograde. Ponoviću, sredstva koja ulažemo nisu mala, i sigurno da postoji mnogo bolji način da se taj novac iskoristi, pre svega na dodatni mobilijar, umesto na saniranje onog što se uništi preko zime.

radovanac dragomir gsa zrenjanin 005
Dragomir Radovanac, direktor GSA Zrenjanin

Sigurno je da su ovi što im je zadovoljstvo da uništavaju, a ne da čuvaju, u velikoj manjini i da njihova bahatost nema granica. Zato molim i apelujem na vas koji rušite i lomite: ne rušite vaše, ne lomite vaše, ne uništavajte ono u čemu preko leta uživate, gde provodite vreme sa svojim prijateljima, društvom…

Pre nego što bilo šta uradite, slomite ili uništite zapitajte se zbog čega to činite, nemojte da uskraćujete uživanje drugima.

Autor teksta: Ljiljana Stupar

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

3 Comments

  1. Kako moze da se kontaktira ovaj gospodin posto grad zrenjanin daje dvorisne stanove „socijalnim slucajevima“ a mi koji smo platili ne mozemo da uzivamo zbog njih??

    • Poštovani, direktora i zaposlene u Gradskoj stambenoj agenciji možete kontaktirati radnim danima putem telefona 023/564760

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px