Danas se obeležava svetski dan turizma

Zrenjanin – Dan turizma

Podelite vest

Svetska turistička organizacija (UNWTO) odredila je za Svetski dan turizma 27. septembar, zbog dana kada je 1970. godine usvojen statut ove organizacije. Ovaj datum se od 1979. godine obeležava širom sveta, sa ciljem razvijanja svesti o društvenom, kulturnom, ekonomskom i političkom značaju turističke delatnosti.

Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra, a manifestacija je bila održana dva dana ranije, u nedelju, 25. septembra, od 11 do 17 časova, sa velikim brojem posetilaca.

sunset ge55225390 1920

Grad Beograd, Sekretarijat za privredu i Javno preduzeće „Ada Ciganlija” kao domaćini, uz podršku JКP „Beogradske pijace” i drugih partnera, organizovali su prezentaciju turističke ponude Ade, kao i ponude cele Srbije.

Događaj je bio održan na samom ulazu u Adu Ciganliju, između naplatnih rampi i biciklističke staze, gde su bili postavljeni promotivni štandovi izlagača, a sa bine su bili emitovani promotivni filmovi destinacija, kao i muzički program sa različitim izvođačima.

prague g94b7b29b0 1920

Izlagači su Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, Dunavski centar za kompetenciju, Muzej iluzija i JP „Ada Ciganlija”, kao domaćin ove manifestacije. Javno komunalno preduzeće „Beogradske pijace” je nastupio sa šest izlagača. Takođe, predstavili su se i Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, koja je deci i mladima promovisala radionice tradicionalnih i starih zanata.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022