Crveni krst Zrenjanina obeležio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijima

Zrenjanin – Crveni krst Zrenjanina

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima Crveni krst Zrenjanin je organizovao tribinu kao i uličnu akciju tokom koje su volonteri delili promotivni materijal, a sve sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na postojanje ovog ozbiljnog javnozdravstvenog, ali i društvenog problema.

Nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje starijih osoba je nedovoljno vidljivo, nedovoljno prepoznato i nedovoljno prijavljen oblik kršenja ljudskih prava.

Crveni krst se kroz svoj Program brige o starijima svakodnevno bori protiv ovog problema, ali obeležavanje 15. juna je još jedan način da se promoviše veća uključenost starijih u pitanja koja se njih tiču, ali i u brojne aktivnosti u zajednici i na taj način im se omogući kvalitetniji život, život bez nasilja. U ovom segmentu posebno dolazi do izražaja značaj naših starijih volontera koji su aktivno uključeni u realizaciju ovog, ali i brojnih  drugih programa i aktivnosti i na taj način svakodnevno promovišu pozitivnu sliku starenja.

Važno je takođe imati u vidu trend povećanja udela starijih i smanjenja udela mlađih u stanovništvu.

Međugeneracijska razmena i međugeneracijska solidarnost su, dakle, potrebnije više nego ikad.

Promovisanje međugeneracijske razmene i solidarnosti je značajno za izgradnju jednog kohezivnog i solidarnog društva u kome će sve generacije imati jednake mogućnosti.

Neophodna je sinergija iskustva i znanja starijih generacija i energije i znanja mladih generacija, kako bi izgradili društvo koje je zasnovano na  poštovanju, razumevanju, toleranciji i poverenju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divno je crveni krst zrenjanin brine i starijim sutgradjanima i što je organizovao ovu promotivnu akciju sa ciljem upoznavanja gradjana o brzi i pažnji o starim sugradjanima jer je zanemarivanje i nebriga starih sve veći problem našeg društva pohvale crvenom krstu

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px