Crveni krst Zrenjanina obeležio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijima

Zrenjanin – Crveni krst Zrenjanina

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima Crveni krst Zrenjanin je organizovao tribinu kao i uličnu akciju tokom koje su volonteri delili promotivni materijal, a sve sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na postojanje ovog ozbiljnog javnozdravstvenog, ali i društvenog problema.

Nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje starijih osoba je nedovoljno vidljivo, nedovoljno prepoznato i nedovoljno prijavljen oblik kršenja ljudskih prava.

Crveni krst se kroz svoj Program brige o starijima svakodnevno bori protiv ovog problema, ali obeležavanje 15. juna je još jedan način da se promoviše veća uključenost starijih u pitanja koja se njih tiču, ali i u brojne aktivnosti u zajednici i na taj način im se omogući kvalitetniji život, život bez nasilja. U ovom segmentu posebno dolazi do izražaja značaj naših starijih volontera koji su aktivno uključeni u realizaciju ovog, ali i brojnih  drugih programa i aktivnosti i na taj način svakodnevno promovišu pozitivnu sliku starenja.

Važno je takođe imati u vidu trend povećanja udela starijih i smanjenja udela mlađih u stanovništvu.

Međugeneracijska razmena i međugeneracijska solidarnost su, dakle, potrebnije više nego ikad.

Promovisanje međugeneracijske razmene i solidarnosti je značajno za izgradnju jednog kohezivnog i solidarnog društva u kome će sve generacije imati jednake mogućnosti.

Neophodna je sinergija iskustva i znanja starijih generacija i energije i znanja mladih generacija, kako bi izgradili društvo koje je zasnovano na  poštovanju, razumevanju, toleranciji i poverenju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divno je crveni krst zrenjanin brine i starijim sutgradjanima i što je organizovao ovu promotivnu akciju sa ciljem upoznavanja gradjana o brzi i pažnji o starim sugradjanima jer je zanemarivanje i nebriga starih sve veći problem našeg društva pohvale crvenom krstu

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022