Biljana Midorović se predstavila izložbom „Crteži i slike“ u bašti caffe-a „Mali Pariz“ 

Zrenjanin – Biljana Midorović

Podelite vest

Juče, u subotu 02. jula u prelepoj bašti caffe-a “Mali Pariz”, naša sugrađanka Biljana Midorović je izložila svoja umetnička dela na samostalnoj izložbi koju je nazvala “Crteži i slike” a sama autorka je za portal volimzrenjanin.com rekla:

„Slikarstvo je moja strast još od najranijih dana, iako sam po profesiji profesorica italijanskog jezika i instruktorka joge. Intenzivno sam se bavila crtanjem i slikanjem od svoje 15. godine kod profesora Gibarova (ove godine posetili smo i njegovu izložbu, prilog možete pogledati OVDE), koji je i dalje moj mentor.

biljana midorovic mali pariz zrenjanin 001
Biljana Midorović

Zbog obaveza oko dece i profesionalnog usavršavanja u drugim oblastima, u jednom periodu sam zapostavila slikanje i crtanje, ali sam se od pre nekoliko godina ponovo posvetila svom umetničkom radu.

Iako sam svoju profesionalnu karijeru gradila u drugim oblastima, moja ljubav prema slikarstvu nikada nije prestala. Koristim svaku priliku da se usavršavam, i da budem u toku sa savremenim tendencijama u umetnosti kako u svetu, tako i kod nas.

Smatram da je stvaralačka energija uvek pozitivna, pa sam iz tog razloga odlučila da je na ovoj izložbi podelim sa svima koji su zainteresovani da vide moj rad. Mislim da je sada pravo vreme da upoznam i druge sa svojim radovima, budući da upravo crteži i slike koje ovom prilikom izlažem čine jednu celinu i skoro svi su nastali tokom ove godine.

Što se tiče mog umetničkog izraza, odredila bih ga pre svega kao izrazito ekspresivan. U mojim radovima su zastupljene različite teme, od figurativnih, uglavnom portreta, do apstraktnih. Ono što karakteriše moj umetnički rad je bogat kolorit i naglašena energija. U svojim radovima se igram i kombinujem različite tehnike i motive, uz primenu stečenih znanja i iskustava.

Planovi su mi da nastavim izgradnju svog umetničkog izraza kao i da svoje radove učinim dostupnim što većem broju ljudi. Osim toga bih htela da motivišem i druge žene, pogotovo majke, da pronađu vremena za sebe i za ono što ih ispunjava i čini ih srećnim.

Ovu izložbu posvećujem prvenstveno svojoj deci i svom suprugu, koji mi pružaju neizmernu podršku, ali i svima iz moje okoline koji takođe veruju u mene i u moj umetnički rad, rekla je Biljana Midorović.

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px