Stanovnici Lukićeva dobili 1360 metara novog asfalta vrednog 25 miliona dinara!

Lukićevo – Birčaninova ulica

Podelite vest

Gradonačelnik u poseti Lukićevu: asfaltiranje Birčaninove ulice značajno ulaganje u infrastrukturu, razgovaramo i o drugim potrebama sela

Asfaltiranje Birčaninove ulice u Lukićevu jedan je od najznačajnih projekata ovog proleća, kada je u pitanju ta vrsta radova u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina, jer se radi o dužini saobraćajnice od 1.360 metara, širina puta je 5 metara, a vrednost investicije 25 miliona dinara. Radove su danas obišli i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac, a gradonačelnik je istakao da je Lukićevo deveto naseljeno mesto i deveta seoska mesna zajednica u kojoj se ovog proleća izvode radovi na rehabilitaciji i asfaltiranju ulica. 

– Ove godine grad je opredelio iz budžeta 200 miliona dinara sa PDV-om za radove na asfaltiranju ulica u gradu i naseljenim mestima, ali uz ta sredstva postoje i ona iz eksternih izvora finansiranja, koja ukupno dosežu čak i do milijardu dinara. Ukupna dužina deonica koje će dobiti nov asfalt dostiže 18 kilometara – rekao je gradonačelnik i podsetio na neke od većih projekata čija je realizacija u toku.

– Radi se u Pašićevoj ulici u Zrenjaninu, putu za Aradac, očekujemo svakog trenutka nastavak i završetak radova na obilaznici i mislim da smo ovog proleća na najbolji način iskoristili uslove i mogućnosti za izvođenje ovakvih radova. Poboljšavamo infastrukturu i u gradu i u našim selima, u cilju ravnomernog razvoja, o čemu smo razgovarali i danas u Lukićevu. Preko projekta NIS – “Zajednici zajedno”, škola je dobila sredstva za zamenu stolarije, treba nastaviti s projektima unapređenja energetske efikasnosti i očekujemo da do početka naredne grejne sezone u četiri osnovne škole zamenimo kotlove i unapredimo sisteme grejanja. Bilo je reči danas i o međumesnom autobuskom prevozu, koji je poboljšan, ali očigledno ne prati dovoljno potrebe stanovnika ove mesne zajednice. U dogovoru s predstavnicima mesne zajednice, pokušaćemo da rešimo i ove i neke druge komunalne probleme – naglasio je gradonačelnik Salapura. 

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Nije Lukićevo samo Birčaninova ulica, ima tamo još ulica koje treba asfaltirani, a o glavnom putu od Ečke do samog sela da ne govorim. Tuga me spopada svaki put kada idem tamo.

    • Majo, ima puno ulica i u Zrenjaninu i u drugim selima koje čekajuna red, polako, ne može sve odjednom. Mišljenja smo da je sve na vama koji živite tamo i koliko se oni koji vode Mesnu zajednicu zalažu za rešavanje svih problema. Hvala što pratite naš portal.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022