Asfaltirane ulice u Mužlji. Više od hiljadu metara novog asfalta u ulici Tot Ištvana!

Zrenjanin - Asfaltirane ulice u Mužlji

Više od hiljadu metara novog asfalta u ulici Tot Ištvana – radovi na asfaltiranju i rehabilitaciji ulica u punom jeku

Gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem i saradnicima, posetio je danas naselje „Mužlja“ gde je, u sklopu ugovora o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture između Grada Zrenjanina, završeno asfaltiranje ulice Tot Ištvana.

asfaltiranje tot istvana 001
Foto: zrenjanin.rs

Gradonačelnik je ukazao da su s početkom građevinske sezone radovi na asfaltiranju i rehabilitaciji ulica u gradu u punom jeku, ali da se realizuju i investicije poput potpuno novih ulica.

-Ovde u ulici Tot Ištvana imamo 1.100 metara novog asfalta širine pet metara i pri kraju smo ove investicije budući da predstoji i postavljanje i ugradnja horizontalne i vertikalne signalizacije, a značajno je i što kod osnovne škole imamo i usporivač saobraćaja – rekao je gradonačelnik ukazujući da je reč o značajnoj saobraćajnici koja ovaj deo grada spaja sa gradskim kupalištem „Peskara“, izuzetnom turističkom ponudom našeg grada.

– Sada na ovom mestu imamo kvalitetniji i bezbedniji saobraćaj i to je ono što je važno. U okviru operativnih mera koje imamo i u skladu sa vremenskim uslovima, ekipe su na terenu i obavljaju poslove koji se tiču rehabilitacije. Imamo prijave naših građana kada je reč o udarnim rupama u gradu, takođe, ekipe su na terenu i radi se, ali zbog dinamike i pripremnih radova nije moguće reagovati toliko brzo, ali će se, naravno, ti problemi rešavati u hodu ili u skladu sa našim dogovorom sa investitorom i izvođačem radova – poručio je gradonačelnik Simo Salapura. 

Bela Fodor, stanovnik ovog dela Mužlje rekao je da su promene u tom delu nasilje vidljive i da će omogućiti mnogo bolji prilaz svima koji dolaze na „Peskaru“, a da su stanovnici veoma zadovoljni jer je to, kako je kazao, veliki pomak u odnosu na raniju situaciju.

– Situacija je zaista bolja jer je stanovnicima ovog dela naselja bilo otežano kretanje ovom ulicom, a posebno je značajno to što su na putu do škole postavljeni ležeći policajci što svakako utiče na bezbednost dece koja tuda prolaze – rekao je Fodor.

Inače, tokom ovog meseca izvršeni su i radovi ulicama Aranji Janoša i Hunjadi Janoša, kao i ulicama Braće Fogaroši, Jožef Atile i Bolmanskoj gde je urađeno ručno i mašinsko krpljenje rupa.

izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022