Albert Kečkeš se predstavio izložbom fotografija „DNK refleksija“ u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Kulturni centar

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina sinoć, 30. marta otvorena je izložba fotografija  „DNK Refleksija“, Alberta Kečkeša. Izložba je deo fotografsko, naučnog i edukativnog projekta sa ciljem podizanja svesti o psima mešancima.

Tema se predstavlja putem 20 delova, trodimenzionalnih setova od  po dve fotografije. Albert Kečkeš se bavi fotografijom od 2013. godine, fotografiše životinje, autorova uža specijalnost je fotografija pasa.

„Što se tiče činjenice da sam specijalizovan za pse, to je usko vezano sa mojom strukom, ja sam veterinarski tehničar i trenutno radim u prihvatilištu za pse. Prva prilika koju sam imao je u prihvatilištu u Beogradu u kojem sam radio.

Ovaj projekat je naučan i edukativan fotografski projekat jer je cilj da podignemo svest o psima, pogotovo o psima mešancima.

Ovo je jedan od načina da što više pažnje privučemo na pse mešance koji se najmanje udomljavaju. S druge strane, njihova genetska struktura potiče direktno od rasnih pasa.

Ova izložba je 6 u nizu. Ima 20 delova, tačnije segmenata, i ima simboliku zašto je korišćen oblik kupe. Pored te fizičke forme kupe, koja u suštini predstavlja kućicu za pse, a s druge strane ova izložba treba da doprinese većem stepenu udomljavanja.“, rekao je autor izložbe Albert Kečkeš.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022