Grad Zrenjanin poklonio 65 auto-sedišta prvim bebama rođenim u 2021. godini [ FOTO ]

Uručena auto-sedišta bebama rođenim ove godine u Zrenjaninu - povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i pomoć roditeljima

Auto-sedišta za bebe

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada organizovali su danas, u Gradskoj bašti, uručenje 65 auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina. Sedišta su roditeljima uručili zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.

auto sedista zabebe 010
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 006
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 011
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 012
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 013
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 007
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021

U pitanju je tradicionalna akcija koja je prvi put realizovana 2014. godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina. 

Pozdravljajući prisutne roditelje, bake ili deke, od kojih su mnogi doveli i bebe, zamenik gradonačelnika Saša Santovac čestitao im je na prinovama i istakao da im se u ovoj godini desilo nešto najlepše, što izaziva najviše emocija i što će im ostati celog života u sećanju. Rekao je da Grad Zrenjanin pokušava da pomogne porodicama na različite načine, i pre dobijanja deteta, a potom i u narednim fazama odrastanja.      

Činimo to kroz poklone bebama, roditeljske dodatke, smeštaj u dečjim vrtićima, naknadom troškova putovanja za učenike osnovnih i srednjih škola, obezbeđivanjem sredstava za učeničke i studentske stipendije, stvaranjem ambijenta za školovanje i posao.

Dodela auto-sedišta, od kako smo uveli tu praksu pre sedam godina, predstavlja pomoć za roditelje, ali i doprinos Grada Zrenjanina poštovanju zakonske odredbe, kada se radi o prevozu dece automobilom. Želimo da ova akcija preraste u to da svakom novorođenom detetu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu – poručio je zamenik gradonačelnika na današnjoj svečanosti. 

auto sedista zabebe 017
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 016
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 088
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021
auto sedista zabebe 077
Dodela auto-sedišta za bebe jun 2021

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px