Zrenjanin izdvojio 5 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena!

Zrenjanin – Ekonomsko osnaživanje žena

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u prisustvu svojih saradnica, uručio je danas u Gradskoj kući ugovore korisnicama sredstava po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje ženskog preduzetništva u 2022. godini na teritoriji grada Zrenjanina.

Gradonačelnik je podsetio da je pre tačno deset dana obeležen Međunarodni dan preduzetnica i da je današnje potpisivanje ugovora upriličeno povodom kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“ .

zene preduzetnice zrenjanin 002

– Smatramo da su sredstva koja dajemo preduzetnicama zamajac razvoja lokalne ekonomske politike, a generalno gledajući, interesovanje u odnosu na prošlu godinu je veće, kao što je i veći iznos sredstava. Prošle godine smo prvi put objavili konkurs za razvoj ženskog preduzetništva sa iznosom od 2 miliona i potpisali ugovor sa 12 korisnica, a sada, za ovu godinu, izdvojili smo 5 miliona dinara i potpisali ugovor sa 25 korisnica – rekao je gradonačelnik.

Ukazao je i da su povratne informacije koje su do njega stizale veoma pozitivne, a da je komisija koja je realizovala ovaj konkurs dobro odradila posao osluškujući potrebe sa terena i u svakodnevnom kontaktu sa ženama koje se bave preduzetništvom.

– Ono što je veoma bitno jeste da je u Srbiji trećina preduzetničkih firmi u vlasništvu žena, ali ono što je važno u tom sistemu jeste da je 90 odsto njih koje su krenule u preduzetničke vode to pozitivno ocenilo kao dobar korak u svojoj karijeri. Zato želimo da skrenemo pažnju, pre svega na svest , da sa ovom merom utičemo na to da ohrabrimo žene da se bave preduzetništvom, a paralelno s tim u toku je i konkurs za omladinsko preduzetništvo kojim želimo i na mlade da prenesemo ovakva znanja i iskustva, i praktično, hrabar korak ka novoj karijeri i oblasti u životu – rekao je gradonačelnik i zahvalio svim ženama koje su učestvovale na konkursima koje je raspisao Grad Zrenjanin.

zene preduzetnice zrenjanin 024

Tekst: Ljiljana Stupar/Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022