ZREPOK uručio besplatne udžbenike Osnovnoj školi ”Žarko Zrenjanin”. Vrednost donacije 236 hiljada dinara!

Zrenjanin - ZREPOK besplatni udžbenici

Zrenjaninski poslovni krug-ZREPOK je 7. marta 2024. godine objavio Javni poziv za prijavu osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga za dodelu besplatnih udžbenika učenicima drugog i šestog razreda.

Data je mogućnost za dobijanje besplatnih udžbenika samo za učenike drugog i šestog razreda iz razloga što je ove godine vršen reizbor udžbenika za te razrede, sve u skladu sa zakonom.

U toku dana, članovi ZREPOK-a posetiće i Osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu a sledeće nedelje školu „Petefi Šandor“ u Novoj Crnji.

“Poznato je da je ZREPOK pokrenuo inicijativu da se obezbede besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola za zrenjaninski okrug. To je veliki izdatak za roditelje i nama je želja da im pomognemo. Ovo je bilo izuzetan projekat i očekivali smo veći odziv, ali bitno je početi. Danas sam u prilici da u ime našeg poslovnog udruženja uručim besplatne udžbenike Osnovnoj školi “”Žarko Zrenjanin” i veoma mi je drago zbog toga. Mi ćemo ovu inicijativu i dalje podržavati, i činićemo koliko je u našoj moći da se što veći broj škola uključi u ovu akciju.”, rekao je predsednik ZREPOK-a Borislav Umićević.

„ZREPOK“ je prilikom kreiranja Javnog poziva vodio računa i o nacionionalnim manjinama, pa je zbog toga ponudio mogućnost apliciranja za vrednosne vaučere učenicima koji nastavu slušaju na jezicima nacionalnih manjina.

„ZREPOK“ je sa ovom akcijom imao za cilj da pomogne učenicima i roditeljima obezbeđivanjem kompleta udžbenika za sve učenike drugog i šestog razreda na teritoriji Srednjeg Banata, gde i posluju pretežno firme članice Udruženja.

Vrednost ove donacije je iznosila 236 hiljada dinara.

Pretežno zbog malog odziva na ovaj poziv, Zrepok je doneo odluku da izađe u susret osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” i njihovoj molbi, i da obezbedi besplatne udžbenike i radne sveske za engleski jezik za sve više razrede osnovne škole. Ova posebna odluka je doneta na njihov zahtev, kao i zbog entuzijazma profesorke da obezbedi učenicima besplatne udžbenike.

Mi već 3 godine sarađujemo sa fondacijom “Alek Kavčić”, duže nego sa Zrepok-om, ali smo tu saradnju i proširili. Zadovoljna sam i pozitivno iznenađena kada smo poslali zahtev i on nam je odobren, i tada smo dobili original udžbenike. Tu praksu smo nastavili i naredne dve godine, i nadamo se da ćemo sarađivati i ubuduće da pomažemo roditeljima u vidu smanjenja troškova na udžbenike.”, rekla je profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, Slavica Mikić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px