ZREPOK u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić produžio rok za prijave za besplatne udžbenike

Zrenjanin - ZREPOK

Produžen rok za podnošenje prijava po Javnom pozivu za prijavu za besplatne udžbenike koje ZREPOK u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić dodeljuje učenicima drugog i šestog razreda.

Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić doneo je odluku o izmeni vremenskog okvira za slanje prijava po Javnom pozivu za prijavu osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga za dodelu besplatnih udžbenika učenicima.

U skladu sa inicijativom, Obrazovanje je temelj razvoja pojedinca i društva i Odlukom o podršci obrazovanju i osiguranju jednakih prilika za sve učenike, ZREPOK poziva osnovne škole da se prijave za dodelu besplatnih udžbenika za učenike drugog i šestog razreda.

Cilj ovog javnog poziva je poboljšanje kvaliteta obrazovanja, podsticanje motivacije za učenje, promocija jednakih mogućnosti i smanjenje finansijskih opterećenja porodica. Besplatni udžbenici biće obezbeđeni za učenike drugog i šestog razreda, u skladu sa Zakonom o udžbenicima.

Preko ovog javnog poziva biće omogućeno da se besplatno dodele štampana izdanja udžbenika Fondacije Alek Kavčić.

Škole koje žele da se prijave samo za pojedine udžbenike za svoje učenike, ne za ceo komplet, treba u prijavnom obrascu da navedu za koje predmete se prijavljuju.

U školama kojima budu dodeljeni udžbenici na osnovu ovog javnog poziva, učenicima koji nastavu prate na jezicima nacionalnih manjina, biće obezbeđeni vaučeri za kupovinu udžbenika na njihovom jeziku u novčanoj vrednosti kompleta štampanih udžbenika Fondacije Alek Kavčića za odgovarajući razred.

S obzirom na to da neki učenici zbog socijalnog statusa imaju pravo na besplatne udžbenike od države, kao i učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom (Zakon o udžbenicima, Finansiranje udžbenika sredstvima budžeta Republike Srbije, Član 10), molimo vas da za ove učenike ne upućujete zahtev, jer će te udžbenike svakako dobiti zahvaljujući sredstvima iz državnog budžeta.

Svaka osnovna škola iz Srednjobanatskog okruga može podneti prijavu za dobijanje besplatnih udžbenika za svoje učenike putem elektronskog obrasca koji je dostupan na internet stranici ZREPOK-a.

Prijava se podnosi na sledeći način:

Popunjenu, overenu i skeniranu prijavu škola šalje putem mejla na: zrepok@gmail.com.

Novi rok za podnošenje prijava je 31. mart 2024. godine.

Nakon isteka roka, komisija će pregledati sve prijave i doneti odluku o dodeli besplatnih udžbenika. Podsećamo škole da je ova inicijativa deo našeg kontinuiranog napora da obezbedimo kvalitetno obrazovanje za sve učenike i da im omogućimo jednake mogućnosti u školovanju. Za dodatne informacije i pitanja, molimo kontaktirajte Izabelu Balint Markov, putem adrese za prijem elektronske pošte: zrepok@gmail.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px