Na radnom doručku ZREPOK-a predstavljena prošlogodišnja statistika. Radilo se više a zarađivalo manje!

Zrenjanin – ZREPOK

Danas je u restoranu Renesansa održan radni doručak sa predstavnicima ZREPOK-a.

Na radnom doručku razgovaralo se o aktuelnim dešavanjima, poslovanju firmi ZREPOK-a i projektima koji imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada u Zrenjaninu. Radni doručak je započet obraćanjem Gorana Kovačevića, predsednika ZREPOK-a.

„Glavni cilj ovog okupljanja je da razmenimo mišljenja, da pravimo bolju atmosferu i da stremimo ka tome da se bolje razumemo. Cilj okupljanja ljudi u ZREPOK-u nije pre svega poslovni deo nego pokušaj da Zrenjanin učinimo boljim mestom za život. U ovom današnjem sastanku veći će biti naglasak na nekim drugim temama, nego na našem poslovanju, ali imaćete i neke podatke o poslovanju. “

Kao što sam rekla, na niovu cele grupacije za 25 firmi mi pravimo presek stanja i tako vodimo računa o tim podacima. “

Nakon toga, Izabela Balint Markov, sekretar ZREPOK-a, je iznela sumirane podatke o poslovanju za prethodnu godinu:

„Kao što je predsednik i najavio, započećemo sa poslovnim podacima. Mi svake godine napravimo jedan izveštaj u poslovanju naših firmi i za ovu priliku smo sumirali podatke.

Poslovni prihodi za 2022. godinu su 76,305,376 –  17,6% više u odnosu na 2021. godinu. Kad pričamo o neto dobitku, on iznosi 3,373,096 i to je za 7,56% manje nego u 2021. godini. Broj zaposlenih je porastao na 5,881 –  6.25% više zaposlenih u odnosu na 2021. godinu.

„Mi smo prošle godine radili neki 17% više, a zaradili smo 7% manje. To ustvari znači da se više radi za manje plate.

Kao što znate, iz naših statističkih podataka, jedan od najvećih problema ove države jeste manjak domaćih investicija. Nijedna zemlja se nije razvila na bazi stranih investicija. To nama govori da uslovi poslovanja u kojima mi radimo, nisu onakvi kakvi se prikazuju. Očito je da u sistemu postoje neki prazni hodovi i dodatni troškovi koji su nepotrebni, i koji ne dozvoljavaju da sistem bude efikasan.             

Ono što nas brine jeste i inflacija. Mi još uvek imamo tu neku inflaciju koja se kreće oko 16%. Inflacija u Evro zoni je pala na oko 6%. To znači da će se najverovatnije pojaviti pritisak na kurs dinara. Ono što je ohrabrujuće je da je u Evropi ta inflacija niža, a kod nas će verovatno predstojeća žetva uticati na sniženje inflacije.

Druga stvar koja mene brine, a mislim da i sve brine, jeste što ove godine imamo i pad kupovne moći, i tu se stvaraju mnogi problemi koje je teško rešiti. “, dodao je Goran Kovačević.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px