Gradu Zrenjaninu dodeljena još dva ugovora vredna 1,5 miliona dinara

Zrenjanin - 1,5 milion dinara

Gradu Zrenjaninu dodeljena još dva ugovora u Komesarijatu za izbeglice i migracije: blizu 1,5 miliona dinara za nabavku paketa hrane i ekonomsko osnaživanje najugroženijih

U skladu sa javnim pozivima koje je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao u proteklom periodu, a koji se odnose na dohodovne aktivnosti namenjene interno raseljenim licima i izbeglicama, kao i na nabavku hrane za najugroženije porodice izbgelica i interno raseljenih lica, Gradu Zrenjaninu juče su, na svečanosti u Palati “Srbija” u Beogradu, dodeljena dva ugovora.

Ugovore je, u ime Grada Zrenjanina, potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, a uručila ih je pomoćnica Komesarke za izbeglice i migracije Dušica Popović.

Ona je istakla da Komesarijat ovim završava ovogodišnju dodelu ugovora za različite namene i zahvalila se predstavnicima lokalnih samouprava na odzivu i konkurisanju za dobijanje sredstava. Kazala je da je juče predstavnicima 98 lokalnih samouprava dodeljeno 186 ugovora, sa 700 grantova ukupne vrednosti 186 miliona dinara. Posebno je značajno, kako je rekla, što će 4236 najugroženijih porodica na ovaj način dobiti sredstva namenjena nabavci hrane. 

santovac ugovori komesarijat za izbeglice 007

Gradu Zrenjaninu, po osnovu konkursa za dobijanje sredstava za nabavku paketa hrane za porodice izbeglica i interno raseljenih lica, kao i po osnovu konkursa za dodelu sredstava namenjenih ekonomskom osnaživanju izbeglica, ovom prilikom ukupno je opredeljeno 1.448.000,00 dinara – od strane komesarijata izdvojeno je 1,125 miliona za ekonomsko osnaživanje i 198 hiljada za nabavku hrane, dok će Grad pomoći sopstvenim budžetskim sredstvima u iznosu od 125.000,00 dinara. Pod ekonomskim osnaživanjem podrazumeva se pribavljanje manjih poljoprivrednih mašina i opreme, osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti ili alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga.

Pojedinačni iznos namenskih sredstava krajnjim korisnicima po prvom ugovoru ne može biti veći od 250.000,00 din, a po drugom od 6.000,00 dinara.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px