Potpisan ugovor u Pokrajinskoj vladi – Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za projekte u oblasti sportske infrastrukture

Novi Sad – Pokrajinska vlada

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su danas u Novom Sadu ugovore o odobrenju sredstava za finansiranje projekata iz oblasti izgradnje, opremanja i održavanja sportskih objekata u AP Vojvodini u 2023. godini, na osnovu kojih je Gradu Zrenjaninu, za tri projekta, opredeljeno 7,8 miliona dinara.

U pitanju su projekat sanacije postojećeg terena za basket “3 na 3” na otvorenom, na lokaciji “Barice” u Zrenjaninu (ugao ulica Uroša Predića i Konstantina Danila), vredan  1.346.600 dinara, projekat opremanja sportskim rekvizitima OŠ “Dr Jovan Cvijić”, u iznosu od 743.346 dinara i projekat “Boškovi sportisti” – opremanja otvorenog sportskog terena pri OŠ “Dr Boško Vrebalov”, vredan 5.722.680 dinara.

Ukupan iznos dobijenih sredstava od strane Pokrajinske vlade – Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ovim ugovorima iznosi 7.812.626 dinara.

OŠ “Dr Boško Vrebalov” sredstva će iskoristiti za čišćenje terena, uklanjanje postojećih i postavljanje novih košarkaških konstrukcija, postavljanje nove multifunkcionalne podloge, rukometnih golova i obeležavanje terena za košarku, odbojku i dr. Škola “Dr Jovan Cvijić” opremiće sportsku salu novim loptama, mrežama za košarku i odbojku, klupama za svlačionice, švedskom klupom, sedištima za tribine, rukometnim golovima i dr.

Ugovore su predstavnicima lokalnih samouprava i škola uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, a za 57 projekata unapređenja sportske infrastrukture na teritoriji Pokrajine opredeljeno je 225 miliona dinara.

Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture. 

Govoreći o ovim izdvajanjima, predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi sportske infrastrukture širom Vojvodine, kako one koja se nalazi u okviru škola, tako i one javne.

“Tim povodom ćemo danas dodeliti ugovore brojnim lokalnim samoupravama, na konkursu koji je vredeo 225 miliona dinara i kojim je obuhvaćeno 57 projekata.

Sekretarijat za sport i omladinu je, od 2016. godine, dodelio ukupno 952 miliona dinara za ove namene, čime smo unapredili uslove, pre svega, za školski sport, zdraviji život dece, ali i za razvoj sportista u brojnim klubovima”, rekao je Mirović i dodao da se razvoj sportske infrastrukture finansira i preko Uprave za kapitalna ulaganja, pomenuvši, između ostalih, i projekat rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

“Očekujem da će stadion u Zrenjaninu biti gotov do kraja ove godine i mogu slobodno da kažem da smo doprineli sjajnim rezultatima koje sportisti iz ovog dela naše zemlje postižu i na domaćoj i na međunarodnoj sceni.

Ne zaboravimo da je na tom stadionu ponikla i svetska šampionka i jedna od najboljih atletičarki u istoriji naše zemlje, Ivana Španović”, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

Nastavljajući tako kontinuitet u realizaciji različitih projekata unapređenja sportske infrastrukture, Grad Zrenjanin i ovoga puta prepoznat je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao partner i saradnik, prisutan na svim konkursima ovakve vrste, ali i kao uzoran domaćin brojnih sportskih događaja i manifestacija od značaja za AP Vojvodinu.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022