DVD Zrenjanin dobio računare, računarsku opremu, radio stanice...

DVD Zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Dobrovoljno vatrogasno društvo u Zrenjaninu i tom prilikom uručio 22 desktop računara i isto toliko ručnih radio stanica za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava.

dvd zrenjanin 015
DVD ZRENJANIN
dvd zrenjanin 020
DVD ZRENJANIN

Ovu opremu Grad Zrenjanin je obezbedio kroz projekat pod nazivom “Zajedničko reagovanje u vanrednim situacijama”.

U okviru ovog projekta predviđena je i obuka za korišćenje opreme pripadnika DVD.

Simo Salapura je podsetio da realizaciju projekta finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 4,1 milion dinara, dok Grad Zrenjanin učestvuje sa 1,1 milion dinara. Prema rečima Salapure, drugom fazom projekta biće obuhvaćena i nabavka jednog vozila namenjenog unapređenju sistema zaštite.

-Dosadašnja iskustva su pokazala da oprema mora redovno da se unapređuje. Dobrovoljna vatrogasna društva sa teritorije grada Zrenjanina su veoma aktivna i samo u toku prošle godine su imala 211 intervencija. Nedavno su pružala pomoć i prilikom gašenja požara na zadružnom domu u Banatskom Despotovcu i na gradskoj deponiji – podsetio je Salapura.

Predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin je naglasio da u okviru Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin deluju 23 dobrovoljna vatrogasna društva, koja broje 352 pripadnika. To je jedan od najmasovnijih saveza u Srbiji, dodao je Ćapin.

-Naše jedinice su operativne u svakom trenutku. Svako selo ima svoju jedinicu, vatrogasni dom i opremu – naglasio je Ćapin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *