Članovi ZREPOKA zadovoljni poslovnim rezultatima ali ne i saradnjom sa gradom!

Zrenjanin – Zrenjaninski poslovni krug

Podelite vest

Firme članice udruženja “Zrenjaninski poslovni krug” (ZREPOK) u prošloj godini zabeležile su odlične poslovne rezultate, naročito u odnosu na 2020. kada je pandemija koronavirusa uticala, kako na privredu, tako i na sve druge sfere života.

Prema preliminarnim podacima, predstavljenim na današnjem radnom doručku koji su čelnici ZREPOK-a priredili za predstavnike medija, prihodi članica ovog poslovnog udruženja su u 2021. bili veći za 18,33 odsto u odnosu na godinu dana ranije. Dobitak je povećan za čak 80 odsto, na šta je najviše uticala kompanija “Dijamant”, dok je broj zaposlenih povećan za oko 11 odsto. U ovom trenutku, u firmama koje su okupljene u udruženju “Zrenjaninski poslovni krug”, zaposleno je više od 5500 radnika.

O svemu tome, ali i o aktuelnim dešavanjima i projektima koji imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada u Zrenjaninu, bilo je reči na ovom radnom doručku.

zrepok 001
Konferencija za novinare u "Renesansi"
zrepok 002
Konferencija za novinare u "Renesansi"

Predsednik ZREPOK-a i direktor i osnivač trgovinskog lanca “Gomex” Goran Kovačević ocenio je da je prošla godina za ovu kompaniju bila uspešna. On je dodao i da je “Gomex” našao novog investitora, te da se očekuje da će u roku od desetak dana biti potpisan ugovor sa njim.

– U pitanju je novi investicioni fond, veći od ovoga sa kojim smo radili do sada. Cilj nam je da u narednom periodu proširimo broj maloprodajnih objekata sa 211, koliko ih imamo sada, na 500. Tako bismo u punom smislu postali nacionalna kompanija – istakao je Kovačević.

zrepok 003
Konferencija za novinare u "Renesansi"

Jovanović: Nikad se nije više gradilo nego sada

Vlasnik kompanije “Keramika Jovanović” Budimir Jovanović takođe je istakao da je prošla godina po poslovnim rezultatima bila odlična za razliku od 2020. kada je virus korona napravio veliki problem u sektoru građevine.

– Nikad se nije više gradilo nego sada. Tu ne mislim samo na stanove, već i na poslovne objekte – istakao je Jovanović, čija je kompanija prošle godine predstavila i svoj prvi stambeno-poslovni objekat “Harmonija” u Zrenjaninu.

Vlasnik porodične firme “UM-Ing” Borislav Umićević je naglasio da je ova kompanija lane poslovala izuzetno uspešno i da je realizovala velike projekte u Hrvatskoj i Mađarskoj. Sada je aktuelan projekat u Rumuniji. “UM-Ing” se, inače, prvenstveno bavi projektovanjem i proizvodnjom opreme i pružanjem usluga konsaltinga i inženjeringa u domenu uljarske industrije.

– Što se tiče opštih uslova poslovanja, imali smo problema sa pandemijom koronavirusa, s obzirom na to da radimo u inostranstvu. Međutim, uspeli smo sve to da prevaziđemo. Ove godine će problem biti cena čelika, koja se sada već neregularno menja – naveo je Umićević.

On je dodao da je u prethodnom periodu ovoj kompaniji bio jako bitan povraćaj PDV-a što je, kako je istakao, izuzetno dobro funkcionisalo.

zrepok 004
Konferencija za novinare u "Renesansi"
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022