Zrenjaninski IKT klaster organizuje dvodnevnu tehnološku konferenciju “Futurologija” u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Futurologija

U organizaciji Zrenjaninskog IKT klastera, strukovnog udruženja koje okuplja IT kompanije grada Zrenjanina uz obrazovne institucije i poslovne organizacije, održaće se dvodnevna tehnološka konferencija “Futurologija” u Kulturnom centru Zrenjanina 30. novembra i 01. decembra u periodu od 10h do 17h.

Centralna tema ovogodišnje konferencije biće veštačka inteligencija

Osnovni cilj konferencije Futurologija je da pomogne studentima, srednjoškolcima, privredi, obrazovnom sektoru i svima koji planiraju da se prekvalifikuju da lakše koračaju u svetu krupnih digitalnih izazova u budućnosti.

Posetioce očekuje 13 lako razumljivih predavanja koja će razjasniti kompleksnu temu veštačke inteligencije, ističući kako njene prednosti, tako i izazove koje stvara.

Istaknuti predavači, panelisti i stručnjaci iz oblasti IT-a će kroz 13 predavanja, 2 panela i praktične radionice podeliti svoje znanje o primeni veštačke inteligencije u poslovanju, a učesnici radionica savladaće i osnove upravljanja alatima na platformi veštačke inteligencije. Poseban fokus biće na pripremi za buduće IT promene, koje se odvijaju brže nego ikad i teško su predvidive.

Zrenjaninci u ulozi predavača, ali i domaćina

Nekoliko predavača na konferenciji biće Zrenjaninci koji će svojim primerom prisutnima pokazati da je moguće imati uspešne IT karijere u gradu iz kog su potekli uz adektvatno znanje i posvećenost karijeri i odabranom IT pozivu.

Milan Milićev, veb dizajner, osvrnuće se na spoj veb dizajna i veštačke inteligencije, proučavajući potencijal AI alata i na koji način može da transformiše sam proces izrade veb sajtova. Miroslav Grbić objasniće zbog čega je učenje najbolja investicija u karijeru, dok će braća Zamurović, Ivan i Bojan, pričati o tome kako su zbog veštačke inteligencije mogli da izgube posao. Na velikoj bini Kulturnog centra govoriće i Dušan Petrušić, Žolt Varga i Ivan Andrejević, a u goste nam dolaze i Zoja Kukić Đorđević, Igor Ilić, Đorđe Obradović, Aleksandra Repac, dr Oskar Marko, kao i Vera i Miloš Stevanović.

Kako nove tehnologije oblikuju tradicionale lične i korporativne vrednosti, šta nam sve inovacije pružaju i kako ih koristiti na najbolji način saznaćete na panel diskusiji pod nazivom “Nove tehnologije i vrednosti”. Moderator diskusije biće Goran Kovačević, predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga, a učešće u diskusiji uzeli su Nikola Polić -direktor IBM-a za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, dr Đorđe Krivokapić – suosnivač Share fondacije, kao i Nebojša Bjelotomović – direktor Inicijative “Digitalna Srbija”. O uticaju veštačke inteligencije na tržište radne snage, stanju na tržištu rada u IT industriji, razvojnim šansama i krizama, razgovaraćemo sa Vladimirom Đukanovićem, srpskim vukom sa Volstrita, Bogdanom Steševićem, menadžerom Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju, kao i sa Davorem Odobašićem, direktorom razvojnog tima u kompaniji HelloWorld.rs.

Akcenat na razumevanju – očekuju vas stručna predavanja prilagođena svakom nivou znanja

Konferencijska predavanja koja će svako razumeti bez obzira na nivo početnog znanja, uz izlaganje stručnih predavača će dodatno odgovoriti i na sledeća pitanja:

Kako uz pomoć veštačke inteligencije kreirati: Web sajtove, Mini softvere, Fotografije, ilustracije, logotipe, Sadržaj za društvene mreže, Analize podataka. Osim centralne teme posetiocima će se u nekoliko predavanja odgovoriti i na sledeća pitanja: Kako pokrenuti mikro startup? Kako započeti IT karijeru? Kako primeniti veštačku inteligenciju na gotovo svaki biznis i izdvojiti se od konkurencije? Kako primeniti veštačku inteligenciju u tradicionalnim granama poput poljoprivrede? Kako automatizovati unos podataka?

Za sve zainteresovane, detalji o programu i cene ulaznica dostupni su na zvaničnom sajtu konferencije futurologija.rs. Koferenciju su podržali Zrenjaninski poslovni krug, Privredna komora Srbije, kompanije Enmon i Consulteer, kao i fondacija “Registar nacionalnih internet domena Srbije”. Zahvaljujući njihovoj podršci, cene ulaznica za Futurologiju su krajnje simbolične. Tehničku podršku događaju pružaju kompanije One Stop Marketing i Insby group. Pozivamo sve sugrađane da ne propuste ovu priliku i dođu na izvor savremenih tehnoloških znanja i informacija.

POPUST 20% do 20. novembra

Uz promo kod Futurologija20, prilikom poručivanja ulaznica ostvarujete 20% popusta na cenu dvodnevnih ulaznica do 20. novembra. Nakon ovog datuma ulaznice će biti dostupne po punoj ceni.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px