Zrenjaninski gimnazijalci razgovarali sa gradonačelnikom Zrenjanina

Zrenjanin – Mladi i gradonačelnik

Podelite vest

Dijalog mladih sa gradonačelnikom - nova poseta gimnazijalaca Gradskoj kući i razgovor o aktuelnim gradskim temama

U okviru jesenas započete akcije “Dijalog mladih sa gradonačelnikom”, učenici završnog razreda Zrenjaninske gimnazije posetili su juče ponovo Gradsku kuću i razgovarali s gradonačelnikom Simom Salapurom o nekim aktuelnim temama, od interesa za sve građane Zrenjanina.

Na ovom javnom (dvo)času, na koji učenici dolaze u okviru svojih redovnih aktivnosti iz predmeta “Građansko vaspitanje”, bilo je reči o tekućem investicionom ciklusu grada Zrenjanina, pojedinim aktivnostima u okviru projekta “Zeleni Zrenjanin”, izgradnji proizvodnih pogona kompanije “Linglong” i još nekim pitanjima za koja su učenici bili zainteresovani. Javnom času prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan, zadužen za oblast turizma i za mlade.

Razgovaralo se i o temama koje su, tokom ranijih poseta, predložili i sami gimnazijalci, pa je tako konkretizovana ideja o organizovanju zajedničke maturske žurke za sve zrenjaninske maturante, a gradonačelnik je predložio dve moguće lokacije na otvorenom za taj događaj. Tokom proleća realizovaće se i ideja o uređenju školskog dvorišta gimnazije, gde je gradonačelnik takođe najavio prisustvo i logističku podršku grada.  

Učenici su s pažnjom ispratili predavanje gradonačelnika o svim aspektima koji su prethodili dolasku “Linglonga”, o dinamici realizacije investicije i posebno, o njenom uticaju na životnu sredinu.

Na mnoga pitanja odgovore su davali i sami gimnazijalci, koji su se aktivno uključili u diskusiju. Gradonačelnik je predstavio i radnu verziju informativne brošure “Zeleni Zrenjanin”, u kojoj su sabrani mere, aktivnosti i projekti koje grad preduzima u oblasti ekologije, i najavio osnivanje “Zelenog saveta” grada. 

Gradonačelnik je i ovaj susret s gimnazijalcima ocenio kao veoma sadržajan i koristan, posebno zbog mogućnosti da otvoreno razmenjuju mišljenja o nekim temama o kojima su mladi nedovoljno ili pogrešno informisani. I ovoga puta pozitivno se izrazio o zainteresovanosti učenika za pitanja koja se tiču razvoja grada, kao i njihove budućnosti u njemu. “Dijalog mladih s gradonačelnikom” uskoro će biti nastavljen, kroz nove aktivnosti i susrete.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022