Zrenjaninski gimnazijalci razgovarali sa gradonačelnikom Zrenjanina

Zrenjanin – Mladi i gradonačelnik

Podelite vest

Dijalog mladih sa gradonačelnikom - nova poseta gimnazijalaca Gradskoj kući i razgovor o aktuelnim gradskim temama

U okviru jesenas započete akcije “Dijalog mladih sa gradonačelnikom”, učenici završnog razreda Zrenjaninske gimnazije posetili su juče ponovo Gradsku kuću i razgovarali s gradonačelnikom Simom Salapurom o nekim aktuelnim temama, od interesa za sve građane Zrenjanina.

Na ovom javnom (dvo)času, na koji učenici dolaze u okviru svojih redovnih aktivnosti iz predmeta “Građansko vaspitanje”, bilo je reči o tekućem investicionom ciklusu grada Zrenjanina, pojedinim aktivnostima u okviru projekta “Zeleni Zrenjanin”, izgradnji proizvodnih pogona kompanije “Linglong” i još nekim pitanjima za koja su učenici bili zainteresovani. Javnom času prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan, zadužen za oblast turizma i za mlade.

Razgovaralo se i o temama koje su, tokom ranijih poseta, predložili i sami gimnazijalci, pa je tako konkretizovana ideja o organizovanju zajedničke maturske žurke za sve zrenjaninske maturante, a gradonačelnik je predložio dve moguće lokacije na otvorenom za taj događaj. Tokom proleća realizovaće se i ideja o uređenju školskog dvorišta gimnazije, gde je gradonačelnik takođe najavio prisustvo i logističku podršku grada.  

Učenici su s pažnjom ispratili predavanje gradonačelnika o svim aspektima koji su prethodili dolasku “Linglonga”, o dinamici realizacije investicije i posebno, o njenom uticaju na životnu sredinu.

Na mnoga pitanja odgovore su davali i sami gimnazijalci, koji su se aktivno uključili u diskusiju. Gradonačelnik je predstavio i radnu verziju informativne brošure “Zeleni Zrenjanin”, u kojoj su sabrani mere, aktivnosti i projekti koje grad preduzima u oblasti ekologije, i najavio osnivanje “Zelenog saveta” grada. 

Gradonačelnik je i ovaj susret s gimnazijalcima ocenio kao veoma sadržajan i koristan, posebno zbog mogućnosti da otvoreno razmenjuju mišljenja o nekim temama o kojima su mladi nedovoljno ili pogrešno informisani. I ovoga puta pozitivno se izrazio o zainteresovanosti učenika za pitanja koja se tiču razvoja grada, kao i njihove budućnosti u njemu. “Dijalog mladih s gradonačelnikom” uskoro će biti nastavljen, kroz nove aktivnosti i susrete.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px