Zrenjaninska kompanija „Remondis Medison” trenutno zapošljava 31 radnika i radi sa preko 4.000 klijenata

Zrenjanin - "Remondis Medison“

Gradonačelnik obišao Kompaniju „Remondis Medison“ – uspešna kompanija za tretman medicinskog i farmaceutskog otpada sa neverovatnim referencama

Gradonačelnik Simo Salapura, u prisustvu pomoćnice Cice Vučković, obišao je danas pogone Kompanije „Remondis Medison“, koja posluje u Industrijskoj zoni “Jugoistok” i tom prilikom razgovarao sa direktorom Bojanom Sudarevim.

Nakon obilaska pogona i upoznavanja sa radom i poslovanjem u Zrenjaninu, gradonačelnik Salapura je ukazao da jedna od aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi jeste redovna i direktna komunikacija sa predstavnicima kompanija koje posluju i koriste industrijske zone u našem gradu.

 – Važno je napomenuti da se nalazimo u kompaniji koja posluje već dugi niz godina i koja je vodeća kompanija u branši tretiranja opasnog otpada i veoma nam je drago što vidimo da posla ima dovoljno, toliko da opslužuju veliki broj klijenata i sakupljaju medicinski otpad sa preko 40.000 lokacija. Takva uspešna kompanija posluje u našem gradu i to je ono što bi Zrenjaninci trebalo da znaju. Imamo modernu kompaniju koja se bavi tretmanom opasnog otpada, a pri tom ne krši nikakve propise kada je u pitanju zaštita životne sredine, kompaniju koja na svom portfoliju na prvom mestu ima zaštitu životne sredine. Ovde je tridesetoro ljudi zaposleno, vidimo dvadesetak specijalnih vozila i neverovatne reference budući da su u sistemu nemačke „Remondis“ grupe i mislim da je ovo primer koji zaista pokazuje da Zrenjanin ima čime da se diči, kada je u pitanju privreda, a takođe i kada je u pitanju društvena odgovornost – kazao je gradonačelnik.

Bojan Sudarev je podsetio da je reč o kompaniji koja se bavi zaštitom životne sredine u stoprocentnom delu i deo je velikog nemačkog koncerna koji je prisutan u čak 38 zemalja sveta i ima 800 postrojenja u sveta.

– Sva ta postrojenja uglavnom su u službi reciklaže, cirkularne ekonomije i tretmana opasnog i neopasnog otpada, kao i proizvodnje energije iz otpada. U Srbiji se bavimo tretmanom infektivnog medicinskog otpada i tretmanom farmaceutskog otpada, odnosno lekova sa isteklim rokom trajanja – rekao je Sudarev i dodao da je u „Remondisu“ trenutno zaposlen 31 radnik, a radi se sa preko 4.000 klijenata u Srbiji, bilo da je reč o državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

Sudarev je naveo da su dozvolu za bezbedno tretman lekova sa isteklim rokom trajanja dobili 2020. godine i to je prvo postrojenje tog tipa na teritoriji Republike Srbije.

– Postrojenje jeste malog kapaciteta, 1.300 tona na godišnjem nivou s tim da smo usko specijalizovani samo za određene vrste lekova, za lekove koji su u tvrdom i praškastom obliku, a trenutno prerađujemo oko 200 do 250 tona godišnje – kazao je još Bojan Sudarev.

remondis 2023 025

– Što se tiče podrške i pomoći u stručnom delu, urbanističkom i savetodavnom delu u bliskom smo kontaktu. Naime, Grad je pripremio ovu industrijsku zonu za ovu vrstu delatnosti i to je jedna velika stvar za nas i za naš grad – objasnio je on.

Kompanija je osnovana je 2009. godine u Zrenjaninu, a 2015. godine većinski paket vlasništva preuzela je nemačka kompanija “Remondis” – najveća nemačka kompanija koja se bavi zaštitom životne sredine i postaje „Remondis Medison“ doo.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px