Zrenjaninska kompanija „Remondis Medison” trenutno zapošljava 31 radnika i radi sa preko 4.000 klijenata

Zrenjanin - "Remondis Medison“

Gradonačelnik obišao Kompaniju „Remondis Medison“ – uspešna kompanija za tretman medicinskog i farmaceutskog otpada sa neverovatnim referencama

Gradonačelnik Simo Salapura, u prisustvu pomoćnice Cice Vučković, obišao je danas pogone Kompanije „Remondis Medison“, koja posluje u Industrijskoj zoni “Jugoistok” i tom prilikom razgovarao sa direktorom Bojanom Sudarevim.

Nakon obilaska pogona i upoznavanja sa radom i poslovanjem u Zrenjaninu, gradonačelnik Salapura je ukazao da jedna od aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi jeste redovna i direktna komunikacija sa predstavnicima kompanija koje posluju i koriste industrijske zone u našem gradu.

 – Važno je napomenuti da se nalazimo u kompaniji koja posluje već dugi niz godina i koja je vodeća kompanija u branši tretiranja opasnog otpada i veoma nam je drago što vidimo da posla ima dovoljno, toliko da opslužuju veliki broj klijenata i sakupljaju medicinski otpad sa preko 40.000 lokacija. Takva uspešna kompanija posluje u našem gradu i to je ono što bi Zrenjaninci trebalo da znaju. Imamo modernu kompaniju koja se bavi tretmanom opasnog otpada, a pri tom ne krši nikakve propise kada je u pitanju zaštita životne sredine, kompaniju koja na svom portfoliju na prvom mestu ima zaštitu životne sredine. Ovde je tridesetoro ljudi zaposleno, vidimo dvadesetak specijalnih vozila i neverovatne reference budući da su u sistemu nemačke „Remondis“ grupe i mislim da je ovo primer koji zaista pokazuje da Zrenjanin ima čime da se diči, kada je u pitanju privreda, a takođe i kada je u pitanju društvena odgovornost – kazao je gradonačelnik.

Bojan Sudarev je podsetio da je reč o kompaniji koja se bavi zaštitom životne sredine u stoprocentnom delu i deo je velikog nemačkog koncerna koji je prisutan u čak 38 zemalja sveta i ima 800 postrojenja u sveta.

– Sva ta postrojenja uglavnom su u službi reciklaže, cirkularne ekonomije i tretmana opasnog i neopasnog otpada, kao i proizvodnje energije iz otpada. U Srbiji se bavimo tretmanom infektivnog medicinskog otpada i tretmanom farmaceutskog otpada, odnosno lekova sa isteklim rokom trajanja – rekao je Sudarev i dodao da je u „Remondisu“ trenutno zaposlen 31 radnik, a radi se sa preko 4.000 klijenata u Srbiji, bilo da je reč o državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

Sudarev je naveo da su dozvolu za bezbedno tretman lekova sa isteklim rokom trajanja dobili 2020. godine i to je prvo postrojenje tog tipa na teritoriji Republike Srbije.

– Postrojenje jeste malog kapaciteta, 1.300 tona na godišnjem nivou s tim da smo usko specijalizovani samo za određene vrste lekova, za lekove koji su u tvrdom i praškastom obliku, a trenutno prerađujemo oko 200 do 250 tona godišnje – kazao je još Bojan Sudarev.

remondis 2023 025

– Što se tiče podrške i pomoći u stručnom delu, urbanističkom i savetodavnom delu u bliskom smo kontaktu. Naime, Grad je pripremio ovu industrijsku zonu za ovu vrstu delatnosti i to je jedna velika stvar za nas i za naš grad – objasnio je on.

Kompanija je osnovana je 2009. godine u Zrenjaninu, a 2015. godine većinski paket vlasništva preuzela je nemačka kompanija “Remondis” – najveća nemačka kompanija koja se bavi zaštitom životne sredine i postaje „Remondis Medison“ doo.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022