Zrenjaninska Hitna pomoć dobila novo vozilo vredno 100.000 evra!

Zrenjanin – Hitna pomoć

Podelite vest

Predstavljeno sanitetsko vozilo - reanimobil, koji je Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” dobila od Ministarstva zdravlja Republike Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas predstavljanju sanitetskog vozila – reanimobila, koji je SHMP Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” dobila od Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19”.

Govoreći o donaciji direktor Doma zdravlja doktor Zdravko Ždrale ukazao je da je vozilo od neprocenjivog značaja za Službu hitne pomoći i na tome zahvalio Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravlje na čiji predlog su i uvršteni u grupu ustanova kojima treba ovakvo vozilo, kao i lokalnoj samoupravi koji su im, kako je rekao, uvek davali podršku.

hitna pomoc zrenjanin 005
Novo santitetsko vozilo u Zrenjaninu

– Ovo vozilo vredi preko 100.000 evra, i opremljeno je najsavremenijom opremom za potrebe jednog reanimobila hitne medicinske službe. Za teritoriju koju pokriva i koja je pod nadležnošću Doma zdravlja “dr Boško Vrebalov” gotovo je suvišno reći od kakvog je značaja, u smislu da u pravom trenutku i sa punim kvalitetom i opremom dođe na lice mesta do svakog našeg građanina kome zatreba ovakva usluga i kome trenutno zdravstveno stanje zahteva uslugu hitne medicinske pomoći – rekao je on.

Ždrale je ukazao da to nisu samo vozila, već da je reč o svojevrsnim pokretnim ambulantama – pokretnim bolnicama sa svom opremom, koja na točkovima dolazi do građana kome su zdravstvene usluge potrebne.
– Sve to je od ogromnog značaja i u kadrovskoj politici jer mlade snage koje pristižu uključujemo u složen sistem rada koji raspolaže vrhunskom opremom kakav je ovakav reanimobil. Danas sam izuzetno ponosan i izuzetno srećan, a mi ćemo nastaviti da radimo dalje na jačanju voznog parka i obnavljanje medicinske opreme i kadrovskom strukturom, jer je ovo jedna od vitalnih službi koja je u okviru Doma zdravlja u samom vrhu po veličini, i po broju zaposlenih i po obimu posla koji pokriva – rekao je još doktor Ždrale i još jednom ukazao na značaj reanimobila za Službu hitne medicinske pomoći i Dom zdravlja.

tekst: Ljiljana Stupar, Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022