Zrenjaninska gimnazija otvara vrata mladim talentima iz hemije

Zrenjanin - Zrenjaninska gimnazija

Ove školske godine Zrenjaninska gimnazija priprema se za realizaciju ambicioznog projekta pod nazivom „Da hemija bude zanimljivija i lepša“.

Ovaj projekat ima za cilj da inspiriše i podrži talentovane učenike osmih razreda, iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Zrenjanin, koji idu na takmičenje iz hemije i pokazuju posebno interesovanje za hemiju.

Svake prvog petka u mesecu, Zrenjaninska gimnazija otvara vrata svoje hemijske laboratorije za ove mlade entuzijaste.

Pod mentorstvom Aleksandra Rakite, profesora hemije u Zrenjaninskoj gimnaziji, učenici će imati priliku da se upuste u uzbudljive eksperimente, dublje prouče hemijske koncepte i razviju svoju hemijsku stručnost.

„Ovaj inovativni program ima za cilj da podstakne interesovanje za hemiju među mladim generacijama i pripremi ih za buduće izazove u ovoj oblasti.“ – ističe profesor hemije Aleksandar Rakita.

29 učenika iz osnovnih zrenjaninskih škola pohađaće ovu hemijsku sekciju u okviru ovog projekta i nadamo se da će im se svideti putovanje kroz laboratorijski rad.“ – nastavlja profesor Rakita, inače koordinator ovog projekta, koji će sa ovim učenicima raditi u hemijskoj laboratoriji Zrenjaninske gimnazije.

Projekat „Da hemija bude zanimljivija i lepša“ predstavlja korak napred u obrazovanju mladih talenata i obećava svetlu budućnost za hemijsku nauku u Zrenjaninu i okolini.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px