Zrenjaninska bolnica primila nova 94 radnika u stalni radni odnos!

Zrenjanin - Zrenjaninska bolnica

Danas je u zrenjaninskoj Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” održana konferencija za novinare povodom prijema u radni odnos na neodređeno vreme velikog broja radnika.

Postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, u radni odnos na neodređeno vreme je primljeno za sada 39 radnika, a planira se ukupno 94 radnika koji su radili sa kovid bolesnicima, sledeće strukture: 16 doktora medicine, 55 medicinskih sestara i tehničara, i 23 nemedicinskih i tehničkih radnika.

Trenutno je ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme 1127, do sada se taj broj kretao oko 1030. Na određeno vreme je zaposleno 13 radnika.

Na konferenciji je govorio direktor Bolnice, dr Igor Kitaresku, kao i troje novozaposlenih.

“Danas imamo jedan lep povod zbog kojih smo vas pozvali ovde, a to je prijem na neodređeno vreme naših radnika. Radi se o tome da je po Zaključku Vlade Republike Srbije u radni odnos na neodređeno vreme primljeno trenutno 39 radnika, a planira se do 94 radnika prevede u stalni radni odnos.

To znači da će zrenjaninska bolnica maltene sav svoj kadar koji je do juna meseca ove godine zaposlen, prevesti u stalni radni odnos, što je velika stvar i za ovu ustanovu, za građane, bolesnike, i za kadrove koji su to zaslužili.

Radi se o ljudima koji su i kroz anekse ugovora i kroz rad na svojim odelenjima, radili što u kovidu što na odelenjima sa bolesnicima koji su bili kovid pozitivni, jedan deo njih je radio na pedijatriji sa decom, jedan deo na urgentnom centru, a jedan deo u šok sobama i hirurškim salama.

Svi oni zajedno sa nemedicinskim osobljem biće primljeni u stalni radni odnos, s tim što jedna grupa koja radi više od godinu i 6 meseci već primljena, a druga grupa se planira da bude primljena u toku sledeće nedelje.

Ja se posebno zahvaljujem na ovome i Vladi Republike Srbije, Ministarki zdravlja i Ministru finansija što su nam ovo omogućili, posebno za lekare, to će značiti bržu edukaciju i dobijanje specijalizacije.”, rekao je direktor Bolnice, dr Igor Kitaresku.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px