Zrenjaninska bolnica dobila oko 68 miliona dinara za novu opremu

Zrenjanin - opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”

Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović” dobila je ove godine oko 68 miliona dinaraod Ministarstva zdravlja i pokrajinske Vlade za nabavku različite opreme, što su sredstva koja nikada bolnica nije dobila u istoj godini, rekao je danas novinarima direktor te zdravstvene ustanove Igor Kitaresku.

bolnica zrenjanin 012
Direktor bolnice Igor Kitaresku
bolnica zrenjanin 001
Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”

Kako je rekao, nabavljeni su mikroskopii mikroton za patologiju, dva operaciona stola premijum klase, trenutno se radi nabavka ultrazvučnog aparata za radiologiju, takođe premijum klase, kakav ta bolnica još nema.

“Posebno je zadovoljstvo što je potpunoobnovljena kardiološka oprema, za šta smo dobili 13 miliona dinara, nabavljena je ergotraka, imamo i sto za stres eho, što je najmodernija metoda u ranom otkrivanju koronarne bolesti, a pored toga veliki je broj holterskih jedinica sa softverskom potporom za krvni pritisak i srčanu akciju” kazao je doktor Kitaresku.

bolnica zrenjanin 001
Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”

Naveo je i da je svim tim novim aparatimapridružen i softverski deo koji je povezan sa Institutom za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici i da će to omogućiti bolesnicima iz Zrenjanina da se njihovi rezultati automatski mogu čitati i na Institutu.

bolnica zrenjanin 015
Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”
bolnica zrenjanin 018
Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”

“To je veliki projekat Ministarstva zdravlja

da se velike bolnice, poput zrenjaninske, somborkse i subotičke, koje se ističu kao regiomnalni centri u budućnosti, povežu sa Kamenicom i da ljudi budu zbrinjavani najbrže i najkvalitetnije” rekao je on.

Istakao je i da je pored sredstava koji sudobijeni za nabavku opreme dobijen i sanitet od pokrajinske Vlade i da je veliki broj aparata i respiratora za kovid dobijen iz RFZO, što su, kako je rekao, sredstva koja nikada bolnica nije dobila u istoj godini.

bolnica zrenjanin 009
Direktor bolnice Igor Kitaresku
bolnica zrenjanin 013
Zrenjaninska opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović”

“Mi smo iza Novog Sada trenutno najvećasredstva dobili za novu opremu,a to je uspeh bolnice, što će Zrenajninci moći da vide kroz naš rad, a ono na čemu radimo jeste školovanje što više novih lekara, pre svega kardiologa, hirurga i anaesteziologa koji su ključni i baza svake bolnice” rekao je još dr Kitaresku.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Први до вести из Зрењанина“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px