Zrenjaninke sa bebama PRELEPOM šetnjom obeležile Nacionalnu nedelju dojenja [FOTO]

Zrenjanin – Nedelja dojenja

Podelite vest

Juče, 05.10.2022. godine je u Zrenjaninu održana prelepa šetnja mama, tata i beba povodom Nacionalne nedelje dojenja.

Skup je bio na Trgu slobode u Zrenjaninu, naspram Gradske narodne biblioteke, a šetnja je započela u 12.00 h.  Na čelu šetnje su bile šef Odseka neonatologije Opšte bolnice – dr Svjetlana Ždrale sa svojim saradnicima i glavna sestra Polivalentne patronaže Doma zdravlja- Slađana Stanić sa svojim saradnicima.

mame i bebe zrenjanin 005
Nacionalna nedelja dojenja u Zrenjaninu

Tim povodom, prisutnima se obratila šef Odseka neonatologije Opšte bolnice, dr Svjetlana Ždrale:

“Istupi za dojenje, edukuj i podrži, to je slogan ovogodišnje manifestacije podrške dojenju, koja je na svetskom nivou organizovana ispred Organizacije za podršku dojenja beba, što podržava naše Ministarstvo zdravlja. Mi svake godine u 40. nedelji godine simbolično, jer toliko traje trudnoća, obeležavamo Dan podrške dojenju. Izuzetno je da ova akcija postaje tradicionalna u našem gradu i značajno je to zato što imamo nove porodice, nove roditelje i nove majke koje treba edukovati i podržati da nastave da doje svoje decu, jer znamo da je majčino mleko jedina najbolja hrana za bebe.

Ona je prilagođena svakom detetu, ima idealne nutritivne sastojke, omogućava maksimalan intelektualni razvoj, omogućava nastanak emotivne veze između majke i bebe, ta deca manje obolevaju i budu srećna i zadovoljnija. U tom cilju podrške dojenju smo svi danas tu, sa željom da podržimo i poželimo da što više mama doje svoje decu a da im pritom pomogne cela porodica i društvo. Sve to počinje u porodilištu, sa službom neonatalogije i akušerstva, a dalje se nastavlja kroz patronažnu službu i porodicu, a izuzetno nam je važno da sve to isprate mediji, kao i da naša društvena zajednica i gradske vlasti takođe podržavaju ovu akciju. Ja se nadam da će svake godine biti sve više beba i sve više mama koje doje svoju decu.

mame i bebe zrenjanin 011
dr Svjetlana Ždrale
mame i bebe zrenjanin 020
Glavna sestra Polivalentne patronaže Doma zdravlja Slađana Stanić

“Mnogo se radujem što mogu da budem ovde zajedno ispred Doma zdravlja i službe Polivalentne patronaže.

Ovde je sa nama i Služba za zdravstvenu zaštitu žena kao i Služba za zdravstvenu zaštitu dece, i to su službe koje najčešće dolaze u kontakt sa ženama koje su u prilici da doje svoju decu. Mi svi kao jedan lanac smo povezani i potrebno je da sarađujemo, kao što je dr Ždrale pre mene rekla. Kako porodilište kreće tako mi nastavljamo, s tim što patronažna služba ima tu prednost da stupi u porodicu pre samog rođenja i da prati jedno dete po izlasku iz porodilišta i jednu ženu koja doji čitav niz godina nakon toga.

Podršku pružamo tokom cele godine a danas smo samo istupili da bi smo pokazali šta radimo u toku 365 dana a to je da kroz škole za trudnice već obučavamo naše trudnice koliko je značajno dojenje, a isto tako se mnogo trudimo da i naši očevi budu velika podrška, rekla je glavna sestra Polivalentne patronaže Doma zdravlja Slađana Stanić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px