Zrenjaninac Ajredin Ajeti na dva maratona osvojio dva prva mesta, učestvovalo još Zrenjaninaca.

Četvrti “Vršački akvatlon”, 13.08.2023.

Državno prvenstvo u akvatlonu, disciplini koja podrazumeva plivanje i trčanje održano je na Vršačkom jezeru. Akvatlon je jedna od Triatlonskih disciplina. Organizator trke bio je Triatlon klub Ahil iz Vršca uz podršku Grada Vršca i Srpske Triatlon Unije.

Predivno vreme na Gradskom jezeru upotpunili su takmičari iz cele Srbije, od krajnjeg severa zemlje Subotice do Leskovca na jugu. Takmičenje je odrzano u pojedinačnoj konkurenciji i u stafetama.

Zrenjaninac Ajredin Ajeti koji se takmiči za Triatlon klub Sava Sremska Mitrovica zajedno sa svojim klupskim drugom Dušanom Mrvaljevićem ćinili su štafetu, Dušan je plivao 1000m a Ajredin trčao 5200m. Štafeta Triatlon kluba Sava Sremska Mitrovica osvojila je ovo prvenstvo ispred Štafete iz Novog Sada, i Vršca koji su bili na drugom i trećem mestu.

3.Night Challenge Trail Run održan je u subotu  12.08.2023 sa početkom u 21h na Fruškoj Gori sa startom i ciljem kod Restorana na Vencu u organizaciji SU Roda Novi Sad, Trening centra Inviktus i Fruškogorskog Maratona.

Na ovoj trci bilo je 3 staze za trcanje 7km, 11km, 19km po dosta zahtevnom terenu, zbog specifičnsti trčanja po mraku, ali i prepreka na stazi bilo je uzbudljivo trčati. Na ovoj trci učestvovalo je i par Zrenjaninaca od kojih su dvojica osvojila i postolje. U trci na 7km do pobede je došao Ajredin Ajeti Zrenjaninac član TK Sava iz Sremske Mitrovice. U trci na 11km do drugog mesta došao je Miodrag Šljapić.

Konkurencija na sve tri staze je bila brojna, pogotovo što u poslednje vreme sve više ima odličnih trkača koji su došli da žive u Novi Sad, Beograd iz Rusije, Ukrajine i dosta pojačali konkurenciju, što govori da su od 9 osvojenih medalja na 3 staze 4 medalje i dva prva mesta pripala upravo njima.

Specifično je da Miodrag i Ajredin svoje treninge sprovode po ravnici, dolmi i trčanju kroz Banatske atare, uzbrdice na mostovima, a ipak imaju odlične plasmane na brdskim trkama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022