Juče je u Velikoj sali Kulturnog centra održan XVI Vojvođanski BRASS festival!

Zrenjanin – Vojvođanski BRASS festival

Podelite vest

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanin, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) su ove godine bili organizatori „XVI VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL-a“ i on startovao juče 26.02.2022. tačno u 15 časova u Velikoj Sali Kulturnog centra Zrenjanina, ekipa portala volimzrenjanin.com je bila na početku ovog festivala te vam kroz fotografije prenosimo atmosferu iz Kulturnog centra.

brass festival zrenjanin 007
profesor Branislav Gagić

Na samom početku otvaranja, sve učesnike i goste pozdravio je profesor Branislav Gagić sledećim rečima:

Poštovani prijatelji, kao što znate, svi koji su do sad dolazili znaju da je ovo je danas svojevrstan praznik za limene duvače a pre same najave i zvavničnog početka, želeo bih samo da spomenemo našeg kolegu koji je na žalost prošle nedelje preminuo i koristim priliku da se oprostimo minutom ćutanja od našeg prijatelja i kolege iz Sente – nastavnika trombone, Vojnić Tunić Žolta. Neka mu je večna slava.

Dakle, ovo je ponovo prilika da se sretnemo, i ne samo to, ovo je jedinstvena prilika i ja se nadam da će svi učesnici lepo odsvirati i mogu da kažem da ćemo na ovaj način zvanično otvoriti 16. po redu Vojvođanski BRASS festival a prvi izvođač kojeg ćemo čuti je Andrej Petrović iz Muzičke škole “Josif Marinković” iz Zrenjanina i on će odsvirati Hefurtovu Melodiju a za klavirom će ga pratiti profesorica Doroteja Ćirić.

Na XVI Vojvođanskom brass festivalu u Zrenjaninu nastupali su:

Andrej Petrović, Mihajlo Matić, Konstantin Ignjatov, Aleksa Gaborov, Olga Predojević, Leon Matić, Žad Vid Krdžavac, Andrija Popović, Andrej Salak, Aleksandar Škorić, Đorđe Šakić, Mihajlo Ćuković,Nebojša Popović, Vladimri Cvetkov, Mihajlo Ristić, Mila Miladinović, Damjan Mirković, Petar Popović, Katarina Velemir, Viktor Avram, Stefan Jovanović, Dečiji duvački ansambl Bras pilići Muzičkog centra Pančevo, Igor Karajkov, Mihajlo Protić, Andrija Pejović, Kamerni trio horni SMŠ Dorotea Prodanov, Igor Karajkov i Stefan Jovanović, Vuk Simić, Dorotea Prodanov, Vladimir Aleksić, Bogdan Radović i Dixieland band Muzičke škole “Josif Marinković” Zrenjanin.

Škole-institucije koje su učestvovale na ovom festivalu su: MŠ “Isidor Bajić” Novi sad, Muzički centar Pančevo, Muzička škola Novi Kneževac i domaćin MŠ “Josif Marinković” iz Zrenjanina.   

Fotogarfije u većoj rezoluciji kod nas na FB stranici volimzrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022