Grad Zrenjanin, UPŽ Srbije i “Wood Planet” potpisninici Memoranduma o razumevanju

Zrenjanin – Memorandum o razumevanju

Podelite vest

Grad Zrenjanin, zajedno sa UPŽ Srbije i preduzećem “Wood Planet”, potpisnik Memoranduma o razumevanju na temu ekonomskog osnaživanja žena

Načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević, po ovlašćenju gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, potpisala je danas u Beogradu trilateralni Memorandum o razumevanju između Udruženja poslovnih žena Srbije, Grada Zrenjanina i preduzeća “Wood Planet” d.o.o. Zrenjanin.

zavrsna konferencija upz bgd 034

Potpis na memorandum stavila je i Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije, dok će Gorjana Ponjević Balani, vlasnica preduzeća “Wood Planet”, memorandum potpisati naknadno, jer zbog bolesti nije prisustvovala svečanosti, održanoj u Palati Srbija.

Kako je navedeno u dokumentu, lokalne samouprave, poslodavci i Udruženje poslovnih žena Srbije čine značajne aktere u procesu pobošljavanja položaja žena na tržištu rada, posebno u bolje plaćenim sektorima, u kojima još uvek dominiraju muškarci. Svrha ovog memoranduma je da definiše osnovne principe međusobne saradnje između strana potpisnica u vezi sa stvaranjem novih mogućnosti za zapošljavanje i dalji razvoj veština kod žena, učesnica na tržištu rada. 

Dokument je potpisan u okviru završne konferencije projekta Udruženja poslovnih žena Srbije “Obrazovanje, zapošljavanje, eliminisanje rodnih stereotipa, podizanje svesti i partnerstvo”, održane u prisustvu predstavnika Delegacije EU u Srbiji, Vlade Srbije, međunarodnih i domaćih agencija i stranih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji. Projekat je podržan od strane Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a u sklopu projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, koji finansira Evropska unija.  

U radu konferencije učestvovali su Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Stana Božović, predsednica Stručne grupe Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, kao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Video-poruku poslao je premijer Belgije Aleksandar De Kro, dok su ambasadorke Belgije i Nemačke Keti Bugenhout i Anke Konrad iznele iskustva ovih zemalja kada je u pitanju rodna ravnopravnost i položaj žena na tržištu rada, a pozdravile su i memorandum čiji je potpisnik Grad Zrenjanin i napore koje u tim oblastima čini lokalna samouprava u našem gradu. 

zavrsna konferencija upz bgd 032

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022