Grad Zrenjanin, UPŽ Srbije i “Wood Planet” potpisninici Memoranduma o razumevanju

Zrenjanin – Memorandum o razumevanju

Podelite vest

Grad Zrenjanin, zajedno sa UPŽ Srbije i preduzećem “Wood Planet”, potpisnik Memoranduma o razumevanju na temu ekonomskog osnaživanja žena

Načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević, po ovlašćenju gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, potpisala je danas u Beogradu trilateralni Memorandum o razumevanju između Udruženja poslovnih žena Srbije, Grada Zrenjanina i preduzeća “Wood Planet” d.o.o. Zrenjanin.

zavrsna konferencija upz bgd 034

Potpis na memorandum stavila je i Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije, dok će Gorjana Ponjević Balani, vlasnica preduzeća “Wood Planet”, memorandum potpisati naknadno, jer zbog bolesti nije prisustvovala svečanosti, održanoj u Palati Srbija.

Kako je navedeno u dokumentu, lokalne samouprave, poslodavci i Udruženje poslovnih žena Srbije čine značajne aktere u procesu pobošljavanja položaja žena na tržištu rada, posebno u bolje plaćenim sektorima, u kojima još uvek dominiraju muškarci. Svrha ovog memoranduma je da definiše osnovne principe međusobne saradnje između strana potpisnica u vezi sa stvaranjem novih mogućnosti za zapošljavanje i dalji razvoj veština kod žena, učesnica na tržištu rada. 

Dokument je potpisan u okviru završne konferencije projekta Udruženja poslovnih žena Srbije “Obrazovanje, zapošljavanje, eliminisanje rodnih stereotipa, podizanje svesti i partnerstvo”, održane u prisustvu predstavnika Delegacije EU u Srbiji, Vlade Srbije, međunarodnih i domaćih agencija i stranih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji. Projekat je podržan od strane Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a u sklopu projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, koji finansira Evropska unija.  

U radu konferencije učestvovali su Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Stana Božović, predsednica Stručne grupe Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, kao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Video-poruku poslao je premijer Belgije Aleksandar De Kro, dok su ambasadorke Belgije i Nemačke Keti Bugenhout i Anke Konrad iznele iskustva ovih zemalja kada je u pitanju rodna ravnopravnost i položaj žena na tržištu rada, a pozdravile su i memorandum čiji je potpisnik Grad Zrenjanin i napore koje u tim oblastima čini lokalna samouprava u našem gradu. 

zavrsna konferencija upz bgd 032

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px