Zrenjanin u subotu domaćin drugog bokserskog Memorijala “Zvonimir Zvonko Vujin”

Zrenjanin – Boks turnir

Podelite vest

Drugi bokserski Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”, održaće se u Zrenjaninu, u subotu, 29. oktobra, a ova značajna sportska manifestacija danas je predstavljena javnosti na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”, posvećen legendarnom zrenjaninskom bokseru, najavili su sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta, tehnički delegat takmičenja Jovica Panić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković.

press ulicna trka ecka 2022 013

Marčeta je rekao da je Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” važno takmičenje u okviru kalendara Bokserskog saveza Srbije i da će ubuduće turnir biti tradicionalan.

Istakao je da je Zrenjanin grad s dugom bokserskom tradicijom, da je uvek imao dobre boksere, Zvonka Vujina kao najboljeg među njima, i da sada u gradu rade dva bokserska kluba – “Banat” i “Petrovgrad”. Pomenuo je i aktuelnu reprezentativku u ženskoj konkurenciji Aleksandru Rapajić, članicu “Petrovgrada” i Daria Tomića, perspektivnog boksera “Banata”.

“Očekujemo da turnir iz godine u godinu bude sve masovniji i bolji, i da kroz njega čuvamo sećanje na Zvonka Vujina, osvajača dve olimpijske i evropske medalje, jednog od najboljih jugoslovenskih boksera šezdesetih i prve polovine sedamdesetih godina. Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije ne smeju zaboraviti takvog šampiona i njemu u čast, turnir ćemo organizovati svake godine”, kazao je Marčeta. 

Jovica Panić je istakao da će Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” biti bodovan u okviru Superlige Srbije, koja se ove sezone organizuje kroz deset takmičarskih kola, a jedno od njih je upravo predstojeće u Zrenjaninu.

Memorijal, na taj način, ove godine neće biti samo revijalnog karaktera, već će imati i takmičarsku težinu.
“Biće zastupljeni svi uzrasti, od pionira, kadeta, omladinaca do seniora, u muškoj konkurenciji, a u ženskoj u zavisnosti od broja prijavljenih takmičarki. Do petka ćemo znati kakav je odziv, i u skladu s tim, raspored borbi, koje počinju u subotu od 14 časova”, kazao je Panić. 

zvonko vujin 052

Vukosava Đapić Atanacković rekla je da sportski Zrenjanin ne zaboravlja svoje šampione, te da se Zvonimiru Zvonku Vujinu (1943-2019.) odužuje na pravi način, organizovanjem memorijala u njegovu čast. Pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta u Zrenjaninu da prisustvuju mečevima u hali “Zvonimir Zvonko Vujin”. 

Izvor: zrenajnin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022