Zrenjanin dobija novo pauk vozilo i „Sken kar“ (Oko sokolovo)! Održana 19. sednica Gradskog veća

Zrenjanin – 19. sednica Gradskog veća

Devetnaesta sednica Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura održana je danas u Velikoj Sali Gradske kuće.

Među značajnijim danas usvojenim tačkama bila je  Utvrđivanje Predloga Odluke o davanju saglasnosti na konačni Nacrt javnog ugovora za Postupak izbora privatnog partnera za realizaciju Projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina.

gradsko vece zrenjanin 002
19. sednica Gradskog veća

Kako je naveo izvestilac Edvard Benović nakon uspešno sprovedene javne nabavke odabran je jedan ponuđač i na osnovu Zakona o JPP i koncesijama potrebno je da Skupština grada i jedinica lokalne samouprave usvoje konačni nacrt ugovora, pre nego što bude dat ponuđaču na potpis. O ovoj tački raspravljaće se i na narednoj sednici Skupštine grada i nakon usvajanja sledi potpisivanje ugovora sa ponuđačem –   beogradskom firmom Baumeister doo.

Članovi veća usvojili su zatim i Utvrđivanje Predloga Odluke o izmeni Odluke o manifestacijama  od posebnog značaja za Grad Zrenjanin.

Kako je izvestilac po toj tački Jelena Dragić navela u donošenju Odluke o izmeni Odluke o manifestacijama od posebnog značaja za grad Zrenjanin pristupilo se iz potrebe dodavanja nove manifestacije pod nazivom Digitalk koja će se održavati u aprilu mesecu i Ritam Evrope koja će se održati počevši od meseca maja pa do oktobra meseca. Navedenom Odlukom brišu se manifestacije: Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (9. SOŠOV), Sportske igre mladih Srbije i ZR-BizNet.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je novinarima po završetku sednice da su se sada stvorili uslovi za održavanje sednice Skupštine grada, što se očekuje u narednih nedelju dana i na kojoj će biti potvrđene danas usvojene tačke.

– Ono što je značajno jeste ulaganje u opremu, kao i infrastrukturu u gradu, a što se tiče opreme JKP „Pijace i parkinzi“ nabavkom novog vozila – pauka, stvara se mogućnost za rešavanje problema nepropisnog parkiranja, kao i „Skenkara“ koji će jasno evidentirati nepravilnosti i samim tim uvodi red među onima koji ne poštuju odluke, a posebno kada je reč o onima koji parkiraju na mestima određenim za parkiranje osoba sa invaliditetom.

Činjenica je i da smo u skladu sa našom odlukom usvojili i novu odluku o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta i time stvorili mogućnost za raspisivanje novog konkursa. Važno je reći i da smo ušli u proceduru da za Umetničku koloniju Ečka pribavimo zemljište i objekat koji se nalazi u samom Kaštelu Ečka. Kada je reč o ulaganju u infrastrukturu, javno privatno partnerstvo  odnosi se na održavanje i rekonstrukciju postojeće putne mreže, ali i na izgradnju nove, a Grad Zrenjanin se obavezuje da obezbedi građevinske dozvole za ove projekte.  Očekujemo da nakon usvajanja na skupštinskoj sednici dođe i do potpisivanja ugovora, a ubrzo i do realizacije ugovora koji će omogućiti bolje i bezbednije uslove na putevima u gradu – rekao je Santovac. 

Tekst Ljiljana Stupar – opširnije na sajtu Grada Zrenjanina

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px