Druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je danas u sportskoj hali „Zvonko Vujin“

Zrenjanin - Olimpijada sporta penzionera

Druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je danas u sportskoj hali „Zvonko Vujin“, a domaćin te manifestacije je Gradsko udruženje penzionera „Zrenjanin“.

Otvarajući Olimpijadu i pozdravljajući učesnike i organizatore gradonačelnik Simo Slapura je rekao da je ovo takmičenje ujedno i dokaz kako se može biti aktivan i u trećem dobu.

– Igrama i organizacijom Sportske olimpijade počeli smo na lokalnom nivou, a zatim smo je proširili na nivo Banata i evo sada, već drugu godinu, imamo nivo Vojvodine. Ove godine odziv je preko 80 procenata gradskih i opštinskih udruženja penzionera – rekao je gradonačelnik.

Ideja o organizaciji, naveo je, rodila se u godini kada je Zrenjanin nosio titulu Evropskog grada sporta 2021. godine, da se u saradnji sa granskim savezima i strukovnim savezima na nacionalnom nivou Olimpijada organizuje upravo ovde u Zrenjaninu.

– Po rečima gostiju i organizatora iz krovnih organizacija, možemo reći da smo i ovoga puta pokazali da smo dobar domaćin i verujem da ćemo i u narodnom periodu sa našim penzionerima, sa našim najstarijim sugrađanima, imati još dodatnih programa koji se tiču njihovog aktivnog trećeg dobra – kazao je gradonačelnik Salapura i istakao da je jedan od glavnih elemenata bodovanja za titulu Evropskog grada sporta bio i masovan sport, kao i rekreativni sport i sport penzionera.

Upravo sada na tim temeljima i na osnovu tih kriterijumima, ukazao je, stvorene su mogućnosti, a postoje i resursi, infrastruktura i ljudi koji to mogu da iznesu.

– Dokazalo se da zajedno, možemo da budemo reprezentativni domaći svih manifestacija, posebno ovako masovnih manifestacija kao što je ovo takmičenje penzionera – poručio je on.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022