U Zrenjaninu održano Okružno vatrogasno takmičenje za juniore i podmladak

Zrenjanin - DVD Zrenjanin

Okružno vatrogasno takmičenje za juniore i podmladak: negovanje mlađeg sastava za uspešno održanje dobrovoljnih društava

Gradski vatrogasni savez Zrenjanin organizovao je danas, na terenima Sportskog centra „Ivan Grubački – Guta“, okružno vatrogasno takmičenje za juniore i podmladak dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije srednjeg Banata. Nastupilo je 15 ekipa, a učesnici su stigli iz DVD Aradac, Belo Blato, Klek, Novo Miloševo, Melenci i Mužlja. Podmladak su činila deca starosti od 6-12 godina, a juniori od 12-16 godina.

Takmičenju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Rajko Kapelan, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin Čedomir Janjić, predstavnici Vatrogasnog saveza Vojvodine, Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Policijske uprave i Organizacije Crvenog krsta.

Obraćajući se u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika Sima Salapure i u svoje lično ime, pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan istakao je značaj ovakvih takmičenja u pripremi i negovanju mladih naraštaja vatrogasaca, kako bi u budućnosti nasledili starije i nastavili dugu i bogatu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva u našem gradu i okolini.

„Zrenjanin je među vodećim sredinama u Srbiji, kada je u pitanju ovakav vid organizovanja. U svakom selu postoji i funkcioniše dobrovoljno vatrogasno društvo, a ukupno je u svim jedinicama Gradskog vatrogasnog saveza više od dve hiljade vatrogasaca. Ponosni smo na to, jer njihovo angažovanje predstavlja značajnu pomoć, ne samo prilikom požara, već i u drugim kriznim situacijama i kad god se pojavi neki problem. Drago mi je što vidim ovoliko dece, mladih ljudi, koji će sutra biti dobrovoljni vatrogasci, što nam garantuje da ćemo i u budućnosti imati na koga da se oslonimo, kada to bude potrebno“, kazao je Kapelan i poželeo svim učesnicima uspeh na današnjem takmičenju i dobro druženje.   

izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022