Zrenjanin od danas bogatiji za 300 sadnica u akciji „Zasadi drvo“

AKCIJA “ZASADI DRVO” ORGANIZOVANA DANAS U ZRENJANINU - OKO TRI STOTINE NOVIH SADNICA NA NEKOLIKO LOKACIJA U NAŠEM GRADU

ZASADI DRVO ZRENJANIN

Akcija sadnje drveća organizovana je danas, na nekoliko lokacija u gradu, a gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura učestvovao je u sadnji javora u parku kod spomenika stradalima u Drugom svetskom ratu, u naselju Bagljaš.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da su, budući da živomo u delu Evrope koji je najslabije pošumljen, ovakve akcije izuzetno važne.

Rekao je i da se današnja akcija sprovodi u sklopu projekta „Zasadi drvo”, koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine realizuju zajedno sa JP „Vojvodinašume”.

drvece bagljas 001
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN
drvece bagljas 006
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN
drvece bagljas 011
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN

Gradonačelnik Salapura naglasio je da je Grad Zrenjanin u protekle dve godine nabavio blizu 20.000 sadnica koje su distribuirane seoskim mesnim zajednicama, urbanim delovima grada i da je deo sadnica korišten za sadnju na saniranim divljim deponijama, a da je poseban deo priče benefit koji od sadnje i ozelenjavanja imaju i ovdašnji pčelari, jer je, kako je naveo, zasađen i veliki broj sadnica bagrema.

– Želeo bih da se pre svega zahvalim svim volonterima, građanima i inicijativama građana kojih je sve više kada je u pitanju sadnja drveća, jer je to dobro za naš grad, da se pošalje lepša slika našeg grada, ali ne samo zbog toga, već i zato što je to bitno i iz zdravstvenog ugla i ugla zaštite životn sredine – rekao je gradonačelnik i dodao da je u parku na Bagljašu danas zasađeno 15 stabala javora i da planova ima i za naredni period.

– U saradnji sa našim odeljenjima tražimo pogodne lokacije za sadnju novih sadnica. Na nekoliko konkursa smo poslali aplikacije kako bismo uredili i naše već postojeće parkove, a svakako podržavamo inicijative građana kada je u pitanju ozelenjavanje grada – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Akciji je prisustvovala i Slađana Dabić stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma u Direkciji JP “Vojvodinašume” koja je naglasila da je od početka akcije “Zasadi drvo” to preduzeće izdvojilo lokacije na kojima je vršeno pošumljavanje uz podršku ostalih aktera akcije.

– Problem je opredeliti površine na kojima se mogu podizati nove šume, a menadžment JP je doneo odluku da jedan vrlo direktan doprinos možemo dati i donacijom sadnica, i od početka sezone donirali smo oko 5.000 komada sadnog materijala, uglavnom ukrasnih vrsta drveća. Zadovoljstvo mi je što smo danas u Zrenjaninu gde je vrlo mali procenat pošumljenosti, kao i u celoj Vojvodini, i mi smo za ovu priliku izdvojili 300 sadnica poljskog jasena, javora, gorskog javora, mleča i praktično, na indirektan način pomogli da ovde, u nadselju Bagljaš, već u sledećoj sezoni, kada krene vegetacija, bude vrlo lep drvored – kazala je Dabić.

drvece bagljas 019
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN
drvece bagljas 027
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN
drvece bagljas 004
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN
drvece bagljas 053
AKCIJA ZASADI DRVO ZRENJANIN

Tekst: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px