Zrenjanin obeležio 77. godina od pobede nad fašizmom i okončanja Drugog svetskog rata!

Zrenjanin – Dan pobede!

Podelite vest

Pre 77. godina proglašen je dan pobede na fašizmom i zvanično je završen Drugi svetski rat!

Danas se obeležava 77. godišnjica od pobede nad fašizmom i okončanja Drugog svetskog rata. Devetog maja 1945. godine, potpisivanjem kapitulacije od strane fašističke Nemačke, započelo je stvaranje savremene Evrope, čime je otvorena nova epoha razvoja i novih političkih odnosa na „Starom kontinentu“.

dan pobede zrenjanin 002
Dan pobede Zrenajnin

Prema utvrđenom protokolu tačno u 10.30 venci su položeni na spomen-obeležja u spomen parku na Bagljašu – spomen kosturnica boraca Crvene Armije i spomen obeležje streljanim rodoljubima a vence su polagali: predstavnik ambasade Ruske Federacije, predstavnici Grada Zrenjanina, predstavnici Vojske Srbije – Komande garnizona Zrenjanin, predstavnici SUBNOR-a i predstavnici kompanije “Borec” Srbija.

u 10.40 položeni su venaci na spomenik streljanim rodoljubima i narodnom heroju Sonji Marinković.

Polaganje venaca je pratio počasni vod Vojske Srbije i počasna straža uz spomenik a prisustvpvali su đaci OŠ “Petar Petrović Njegoš”. Kratak čas istorije održao je profesor istorije Rako Tomović.

Tačno u 11.00 počelo je polaganje venaca na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu ispred zgrade bivšeg komiteta a vence su položili: predstavnici ambasade Ruske Federacije, predstavnici Grada Zrenjanina, predstavnici SBUO, predstavnici Vojske Srbije – Komande garnizona Zrenjanin, delegacija SUBNOR-a, delegacija Jevrejske opštine Zrenjanin, predstavnici kompanije “Borec” Srbija, kao i predstavnici gradskih  ustanova, organizacija i političkih partija…

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022