Grad Zrenjanin podelio novih 60 auto-sedišta za bebe rođene ove godine u zrenjaninskom porodilištu

Zrenjanin - Podela 60 auto-sedišta za bebe

Novi, treći ovogodišnji ciklus dodele auto-sedišta za bebe rođene ove godine u zrenjaninskom porodilištu, organizovan je danas u ambijentu Gradske bašte i tom prilikom dodeljeno je još 60 sedišta. Akciju tradicionalno, već deset godina, organizuju Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, a ove godine biće najmasovnija do sada pošto će biti dodeljeno ukupno 250 sedišta.

Prethodno je dodeljeno 120 sedišta, u akcijama održanim 14. marta i 15. maja, a danas su ih roditeljima, bakama i dekama uručivali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik Saša Santovac, pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović, kao i članica Saveta za bezbednost na putevima grada Zrenjanina Sanja Marić.     

Akcija se realizuje kao jedna od mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali i kao doprinos povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju, u ovom slučaju onih najmlađih, koji su najsigurniji ako se prevoze u odgovarajućim auto-sedištima.  

Obraćajući se prisutnim roditeljima, od kojih su mnogi došli i sa svojim prinovama, kao i drugim članovima porodica, gradonačelnik Salapura poručio je da je 2021. godine podeljeno 60 sedišta, prethodne 160, a ove 250.

– Probaćemo naredne godine, u skladu s budžetom, da dalje povećavamo broj sedišta, a to ćemo uraditi povećanjem budžeta za Savet za bezbednost saobraćaja, koji se, između ostalog, puni i na osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji grada Zrenjanina. Za tu namenu opredelili smo i sredstva za uspostavljanje integrisanog sistema bezbednosti, odnosno tri nova automatska radarska uređaja – rekao je gradonačelnik i dodao da dodela auto-sedišta za bebe predstavlja i vid pomoći roditeljstvu, i donosi im uštedu u kućnom budžetu, s obzirom da se bebe i deca i najvećem procentu prevoze automobilom.

– Kroz različite mere i druga davanja, Grad Zrenjanin pomaže roditeljima dece različitih uzrasta, od samog rođenja, smeštaja u vrtić, potom đacima i studentima preko učeničkih i studentskih stipendija, a svima nam je cilj da stvorimo takav ambijent, pre svega privredni, uz različita infrastrukturna ulaganja, da u Zrenjaninu bude sve više beba – zahvalio se gradonačelnik svima koji su danas došli u Gradsku kuću i prisustvovali svečanosti u Gradskoj bašti.

Tekst: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Izvinite kako to moje dete nije dobilo sediste a rodjeno je u zr 30 januara ove godine a koleginica 31 januara isto ove godine I ona dobila a moja be a nije

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022