Ministar Vulin posetio Zrenjanin u okviru promocije programa „Zajednici zajedno“ 2021

Zrenjanin - OŠ "DR JOVAN CVIJIĆ"

I ove godine kompanija NIS nastavlja da ulaže u Zrenjanin kroz program „Zajednici zajedno“. U okviru ovog programa, dugogodišnji partneri grad Zrenjanin i NIS, ove godine je obezbeđeno 11.5 miliona dinara za potrebe realizacije 5 projekata u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

nis os dr jovan cvijic zrenjanin 005
Zrenjanin - Zajednici zajedno 2021 - NIS
nis os dr jovan cvijic zrenjanin 006
Zrenjanin - Zajednici zajedno 2021 - NIS

Broj realizovanih projekata

Od početka sprovođenja ovog programa realizovano je 156 projekata u koje je uloženo 146,7 miliona dinara.Neki od tih projekata su izgradnja dečijih terena, parkova, sportskih igrališta, unapređenje rada kulturnih i edukativnih institucija, podrška zdravstvenim ustanovama u Zrenjaninu,itd.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Zrenjaninom, kompanija NIS je u okviru prošlogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ podržala 10 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina koje su se prijavile za učešće u ovom programu.

nis os dr jovan cvijic zrenjanin 007
Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS
nis os dr jovan cvijic zrenjanin 016
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Jedna od podržanih škola je i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u kojoj se realizuje ovaj događaj, a kojoj je NIS donirao sredstva u iznosu od skoro 2 miliona dinara za nabavku 30 računara kojima su opremljeni informatički kabinet i multimedijalna učionica škole, kao i nabavku savremenog sistema video nadzora sa mogućnošću praćenja preko interneta.

Postavljanjem savremene IT opreme, omogućena je primena aplikacija, digitalnih udžbenika i drugih edukativnih sadržaja u nastavnom procesu, ali i unapređena bezbednost učenika i nastavnika, kao i školske imovine.

Ovim povodom, rukovodstvo škole ugostilo je Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora kompanije NIS i Simu Salapuru, gradonačelnika grada Zrenjanina.

Grad Zrenjanin je poslednja stanica ovogodišnjeg NIS-ovog karavana „Zajednici zajedno“, koji obilazi škole u partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije.

nis os dr jovan cvijic zrenjanin 027
Ministar Aleksandar Vulin i direktorka škole Biljana Jovanov

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *