Grad Zrenjanin pozvao građane da dostave sugestije na Nacrt Plana razvoja grada

Zrenjanin - Gradsko veće

Sednica Gradskog veća grada Zrenjanina, 22. u aktuelnom sazivu, održana je danas sa samo jednom tačkom dnevnog reda: razmatranjem Predloga Zaključka o utvrđivanju Nacrta Plana razvoja grada Zrenjanina za period 2023-2030. godine. Predsedavajući Gradskog veća, gradonačelnik Simo Salapura, ukazao je na značaj izrade i usvajanja ovakvog dokumenta, zahvalio se članovima radne grupe koja ga je načinila i pozvao građane i javnost da se u narednih mesec dana uključe u javnu raspravu i daju doprinos izradi konačne verzije Plana razvoja grada, koja će se potom naći pred odbornicima Skupštine grada.

Izrada Plana razvoja grada poverena je Fondaciji za razvoj ekonomske nauke (FREN) iz Beograda, čiji je osnivač Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a direktor naš sugrađanin, prof. dr Dejan Molnar.

On je ovom prilikom i prezentovao nacrt plana, ukazujući na najznačajnije segmente, kako se do njega došlo i faze implementacije. Rekao je da je danas predstavljena vizija grada Zrenjanina za 2030. godinu i načini na koje će ta vizija biti realizovana.

“Definisani su osnovni razvojni pravci, kojih je pet, odgovarajući broj prioritetnih ciljeva i mera pomoću kojih će se vizija i ostvariti. Najvažnije za ovaj dokument jeste što su njega pisali akteri sa lokalnog nivoa, odnosno građani Zrenjanina. Nije pisan po kancelarijama i kabinetima, već se u procesu izrade izašlo u javnost, kroz participaciju predstavnika civilnog sektora, nevladinih organizacija, udruženja građana, predstavnika privatnog sektora i privrednika.

Zajednički se došlo do najvažnijih prioriteta koji u gradu Zrenjaninu treba da se ostvare u narednom planskom periodu. Važno je da se u nacrtu plana nalazi samo ono što su nadležnosti i ingerencije lokalne samouprave, nije bilo velikih nedostižnih tema koje ostaju “mrtvo slovo na papiru”, već se akcenat stavlja na segmente koji, oni koji koji budu vodili grad Zrenjanin u narednom periodu, mogu da kroz svoje instrumente realizuju. Posebno ističem ruralni razvoj, razvoj preduzetništva i sve ono što se tiče Zelene agende, odnosno tranzicije ka zelenoj ekonomiji”, kazao je Molnar.

Koordinatorka radne grupe za izradu Plana razvoja grada, Jelena Travar Miljević, rekla je da za grad Zrenjanin on predstavlja “krovni” dokument, kojim se definišu prioritetni ciljevi i mere koje želimo da dostignemo do 2030. godine.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. čelnici grada prošetajte maLO PO GRADU PA ĆETE VIDETI DA MNOGO TOGA TREBA URADITI OD SREDJIVANJA NASELJA PA I ČUTAVIH ULICA UREDJENJA TRAVNATIH POVRŠINA STAZA OSVETLENJA DRVEĆA KOJE JE ZATVORILO STAZE I MNOGO MNOGO TOGA

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022