Otvoren Međunarodni sajam turizma, Grad Zrenjanin ima šta da ponudi domaćim i stranim turistima

Zrenjanin – Međunarodni sajam turizma

Međunarodni sajam turizma najznačajnija je turistička manifestacija u zemlji i region i on se ove godine održava pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ a trajaće od 23. do 26. februara 2023. godine u halama 1, 1A i 4 u Kojima će se predstaviti oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Zemlja partner 44. Sajma turizma je Narodna Republika Kina, sa kojom Srbija ima izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima, a ovogodišnji sajam biće prilika da se, uz pomoć i podršku Ministarstva za turizam i omladinu Srbije, unapredi turistička razmena.

Organizatori ovogodišnjeg predstavljanja našeg grada su Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a oni su se zajedno potrudili da i ove godine prostor bude znatno atraktivniji, kao i da posetioci, putem videa, informativnih brošura, flajera i mapa, ali i susreta sa čelnicima lokalne samouprave, rukovodiocima i vlasnicima restorana, proizvođačkih firmi, salaša, članovima udruženja, promotereima i umetnicima, bar na trenutak „dožive“ banatski duh, lepote grada i okruženja.

Ovogodišnji sajam biće prilika da se, uz pomoć i podršku Ministarstva za turizam i omladinu Srbije, unapredi turistička razmena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju.Kandić je podsetio je da su tokom 2019. godine Kinezi bili prvi po broju dolazaka u Srbiji, a drugi po broju noćenja, a da će novouspostavljena avio-linija do Kine pojačati taj trend.

Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije izrazila je zadovoljstvo što po 44. put na Beogradskom sajmu u četiri sajamska dana imamo priliku da predstavimo Srbiju kao turističku destinaciju koja dokazuje da je privlačna i domaćim i inostranim turistima. Istakla je da je za TOS, Sajam turizma od velikog značaja, s obzirom na to da će na jednom mestu, u hali 4 predstaviti čitavu Srbiju, gde ćemo pokazati koliko smo spremni za sezonu koja dolazi, podsetiti šta je sve urađeno u prethodnom periodu.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA: ČET – SUB, 23 – 25. februar: 10:00 – 19:00 NED, 26. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 450 RSD, Grupna ulaznica (minimum osam osoba): 350 RSD, Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 3.000 RSD, Parking za automobile: 200 RSD po satu

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: Mihailo Berček/Top Srbija

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divno je što je i zrenjanin ponudio svoje turističke kapacitete zaista ima u zrenjaninu šta da se vidi dodjite posetite nas i uverićete se

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022