Još jedna prelepa slika iz Zrenjanina, mame sa bebama šetale centrom grada [FOTO]

Zrenjanin - Nacionalna nedelja dojenja

Danas je na Trgu slobode u Zrenjaninu, povodom Nacionalne nedelje dojenja, održana tradicionalna šetnja trudnica, mama, tata, beba i male dece.

Skup je organizovao Dom zdravlja sa službama polivalentne patronaže, službe za zdravstvenu zaštitu dece i službom za zdravstvenu zaštitu žena, kao i zdravstveni radnici Neonatološkog odeljenja Opšte bolnice a ceo događaj jepodržala i društveno odgovorna kompanija Gomex.

Slađana Stanić, strukovna medicinska sestra i glavna sestra polivalentne patronažne službe Doma Zdravlja Zrenjanin je istakla koliko je važna podrška mamama u periodu dojenja:

„I ove godine Dom zdravlja kao organizator tradicionalno, treće godine za redom, organizuje Nacionalnu nedelju dojenja ovom prelepom šetnjom majki, očeva i beba, ali i trudnica i budućih roditelja.

Ove godine nam je posebno značajno da, pored pružanja podrške, pokrenemo i lokalnu zajednicu i društveno odgovorne radne organizacije koje imaju priliku da upošljavaju žene koje su u prilici da doje, tako da bi oni mogli da budu dobar motiv da žene nastave da doje, a ne da se povratkom na posao prekine dojenje.

Jako nam je važno da se svi akteri iz zdravstvene struke kao i ostali, uključe i da budu podrška, i da budu dobra motivacija, od same porodice, partnera, okoline, lokalne zajednice i zdravstvenog sektora.

Situacija je nepromenjena, još mnogo toga treba da se radi, i treba da se radi na sticanju poverenja roditelja u nas koji dajemo savete, i da naši saveti budu ujednačeni, da bi se žene i roditelji obraćali onima koji imaju šta da im kažu i da je to stručno, jer se naši mladi roditelji uglavnom oslanjaju na razne internet sajtove koji ne daju uvek dobre savete.

Dojenje do 6 meseca isključivo bi bilo idealno, do godinu dana uz dodatak nemlečne ishrane i do 2 godine ako je to ikako moguće.

Mame vole da čuju naše mišljenje i veliki procenat mama se konsultuje sa nama, i ako smo mi dovoljno motivisani da ih podržimo u tom periodu dojenja, posebno kada je neki problem, one nastavljaju sa dojenjem i pokazalo se da je dojenje ipak prioritet. “, rekla je Slađana Stanić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px