Grad Zrenjanin izmešta tranzit iz Melenaca – Obilaznica na trasi Beograd – Zrenjanin – Kikinda!

Oglašen javni uvid u elaborat za izradu Plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13, oko naselja Melenci

Grad Zrenjanin stavio je u petak, 21. jula, na rani javni uvid Plan detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13 (na njegovom delu Zrenjanin-Kikinda), oko naseljenog mesta Melenci. Investitor i naručilac projekta su JP “Putevi Srbije”, nosilac izrade plana je Odeljenje za urbanizam – Odsek za urbanizam i prostorno planiranje Gradske uprave Zrenjanin, a plan je izradila beogradska firma “Putinvest” .

U pitanju je značajan projekat i za Grad Zrenjanin, a posebno za Melence, čijom glavnom saobraćajnicom dnevno pređe više stotina teretnih i znatno više putničkih vozila u tranzitu, na državnom putu Beograd – Zrenjanin – Kikinda.

Osim izmeštanja tranzita, ovakva obilaznica donosi veću bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, bezbednije kretanje kroz samo selo i smanjenje zagađenja.

Planirana trasa obilaznice oko naselja predviđena je sa istočne strane naselja, u dužini od oko 6 kilometara, i prelazi uglavnom preko poljoprivrednog zemljišta, nekategorisanih puteva i kanala. Veza sa sadašnjim magistralnim putem biće ostvarena preko dve kružne raskrsnice, na južnom i severnom ulasku u selo, a planirana je i gradnja treće kružne raskrsnice, približno na sredini naselja, što bi bio novi ulaz u Melence s istoka.

Za obilaznicu je usvojena računska brzina dozvoljena na državnim putevima prvog reda, odnosno od 80 km/čas. Rani javni uvid održava se u trajanju od 15 dana, zaključno sa 5. avgustom 2023. godine.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022