Grad Zrenjanin izmešta tranzit iz Melenaca – Obilaznica na trasi Beograd – Zrenjanin – Kikinda!

Oglašen javni uvid u elaborat za izradu Plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13, oko naselja Melenci

Grad Zrenjanin stavio je u petak, 21. jula, na rani javni uvid Plan detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13 (na njegovom delu Zrenjanin-Kikinda), oko naseljenog mesta Melenci. Investitor i naručilac projekta su JP “Putevi Srbije”, nosilac izrade plana je Odeljenje za urbanizam – Odsek za urbanizam i prostorno planiranje Gradske uprave Zrenjanin, a plan je izradila beogradska firma “Putinvest” .

U pitanju je značajan projekat i za Grad Zrenjanin, a posebno za Melence, čijom glavnom saobraćajnicom dnevno pređe više stotina teretnih i znatno više putničkih vozila u tranzitu, na državnom putu Beograd – Zrenjanin – Kikinda.

Osim izmeštanja tranzita, ovakva obilaznica donosi veću bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, bezbednije kretanje kroz samo selo i smanjenje zagađenja.

Planirana trasa obilaznice oko naselja predviđena je sa istočne strane naselja, u dužini od oko 6 kilometara, i prelazi uglavnom preko poljoprivrednog zemljišta, nekategorisanih puteva i kanala. Veza sa sadašnjim magistralnim putem biće ostvarena preko dve kružne raskrsnice, na južnom i severnom ulasku u selo, a planirana je i gradnja treće kružne raskrsnice, približno na sredini naselja, što bi bio novi ulaz u Melence s istoka.

Za obilaznicu je usvojena računska brzina dozvoljena na državnim putevima prvog reda, odnosno od 80 km/čas. Rani javni uvid održava se u trajanju od 15 dana, zaključno sa 5. avgustom 2023. godine.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px