Zvanično najavljen Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu

Zrenjanin – Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Podelite vest

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine (FPPV) biće održan od 4. do 10. aprila u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” rečeno je na današnoj konferenciji za novinare.

O programu i značaju festivala govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, Dejan Karlečik, v.d direktora NP „Toša Jovanović“, Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta Sombor i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, kao i Bojana Nićetin ispred kompanije Gomeks.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o donatorstvu između kompanije Gomex i zrenjaninskog pozorišta.

Zamenik Santovac rekao je da je naš grad 25. put domaćin tog nasjtarijeg festivala u regionu.

– To jasno pokazuje da je Zrenjanin prepoznat kao dobar domaćin i sjajan organizator. Zahvalio bih ljudima iz našeg pozorišta koji su dali svoj nemerljiv doprinos u prethodnom periodu da se takva slika stvori, a to i jeste prava slika Zrenjanina, dobrog domaćina – rekao je on.

Podsetio je i da je prošlogodišnji jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održan u nešto izmenjenom konceptu jer su zbog pandemije selektovane predstave igrane u pozorišima širom gradova Vojvodine – Novi Sad, Suboticu, Sombor i Vršac.

– Od ove godine ponovo publika, ponovo dešavanja i pozivam naše sugrađane da isprate kvalitetne pozorišne predstave. Očekuju nas lepi festivalski dani. Moram napomenuti da je Grad Zrenjanin uvek uz svoje pozorište i ujedno da se zahvalim kompaniji Gomeks kao odgovornoj kompaniji koja daje doprinos sponzorisanjem festivala – rekao je još Santovac.   

Dejan Karlečik je kazao da zrenjaninska publika nije bila u prilici da prati festival “u punom kapacitetu” od 2019. godine.

– Žao mi je što iako selekcija obuhvata prethodne dve sezone nije i proširena, ali mislim da naša publika ipak neće biti uskraćena jer će gledati najbolje predstave iz Vojvodine – rekao je on i napomenuo da su u selekciji i predstave na Mađarskom i da je obezbeđen titl tako da jezičkih barijera neće biti.

I on je pozvao Zrenjanince da se odazovu ovoj manifestaciji i pogledaju najbolje pozorišne predstave iz Vojvodine.

Tekst: Ljiljana Stupar-Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022