U zrenjaninskoj Kristlanoj dvorani, takmičilo se preko 1200 takmičara iz 29 zemalja

Zrenjanin - ŠOTOKAN KARATE

Zrenjanin, Evropski grad sporta

Evropski grad sporta ugostio je ovim povodom 1250 takmičara iz 29 zemalja sveta, sa četiri kontinenta, a iz šest zemalja stigli su predstavnici sudijske organizacije. Šampionat, koji se održava u organizaciji Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, počeo je u petak stručnim seminarom, a nastavljen je u subotu i nedelju, takmičenjima u obe sportske hale na Karađorđevom trgu – u “Kristalnoj dvorani” na pet tatamija. U subotu je održan 13. SKDUN Šotokan karate kup, a u nedelju 28. Svetski šampionat, koji je svečano otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

– Velika nam je čast što smo domaćini ovako velikog takmičenja i drago nam je kada čujemo da su utisci naših gostiju veoma pozitivni. Očekujemo i u narednom periodu dobru saradnju Grada Zrenjanina i nacionalnog šotokan karate saveza i održavanje sličnih takmičenja u našoj sredini. Zahvaljujem se Šotokan karate savezu Srbije što nam je ukazao poverenje i organizaciju takmičenja, a da sve prođe u najboljem redu, doprinos su dali i Javna ustanova “Sportski objekti”, naši volonteri, Sportski savez grada, svi oni bili su značajan deo manifestacije – istakao je gradonačelnik.

Borilišta u “Kristalnoj dvorani”, prostori oko njih, ali i tribine zrenjaninske sportske hale, pružali su za vikend lepu sliku i slali poruku zajedništva i plemenite sportske misije, da ujedinjuje sve ljude, bez obzira na jezik, poreklo i boju kože.

Tehnički organizatori šotokan karate spektakla u Zrenjaninu bili su Šotokan karate savez Srbije i karate klub “Banat” iz Aradca, na čelu s agilnim Dankom Đokićem, koji je ujedno i član Upravnog odbora Šotokan karate saveza Srbije i trener naše reprezentacije.

Čuli su se brojni svetski jezici, a takmičari s različitih meridijana bodrili su jedni druge i pozdravljali efektne sportske poteze, bez obzira sa čije strane su dolazili. Fer-plej je bio prisutan na svakom koraku, što i priliči takmičarima u borilačkim sportovima, među kojima je, naravno, i karate.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *