Zrenjanin uspešan domaćin Svetskim Šotokan karatistima iz 29 zemalja

Zrenjanin, Evropski grad sporta

Evropski grad sporta ugostio je ovim povodom 1250 takmičara iz 29 zemalja sveta, sa četiri kontinenta, a iz šest zemalja stigli su predstavnici sudijske organizacije. Šampionat, koji se održava u organizaciji Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, počeo je u petak stručnim seminarom, a nastavljen je u subotu i nedelju, takmičenjima u obe sportske hale na Karađorđevom trgu – u “Kristalnoj dvorani” na pet tatamija. U subotu je održan 13. SKDUN Šotokan karate kup, a u nedelju 28. Svetski šampionat, koji je svečano otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

– Velika nam je čast što smo domaćini ovako velikog takmičenja i drago nam je kada čujemo da su utisci naših gostiju veoma pozitivni. Očekujemo i u narednom periodu dobru saradnju Grada Zrenjanina i nacionalnog šotokan karate saveza i održavanje sličnih takmičenja u našoj sredini. Zahvaljujem se Šotokan karate savezu Srbije što nam je ukazao poverenje i organizaciju takmičenja, a da sve prođe u najboljem redu, doprinos su dali i Javna ustanova “Sportski objekti”, naši volonteri, Sportski savez grada, svi oni bili su značajan deo manifestacije – istakao je gradonačelnik.

Borilišta u “Kristalnoj dvorani”, prostori oko njih, ali i tribine zrenjaninske sportske hale, pružali su za vikend lepu sliku i slali poruku zajedništva i plemenite sportske misije, da ujedinjuje sve ljude, bez obzira na jezik, poreklo i boju kože.

Tehnički organizatori šotokan karate spektakla u Zrenjaninu bili su Šotokan karate savez Srbije i karate klub “Banat” iz Aradca, na čelu s agilnim Dankom Đokićem, koji je ujedno i član Upravnog odbora Šotokan karate saveza Srbije i trener naše reprezentacije.

Čuli su se brojni svetski jezici, a takmičari s različitih meridijana bodrili su jedni druge i pozdravljali efektne sportske poteze, bez obzira sa čije strane su dolazili. Fer-plej je bio prisutan na svakom koraku, što i priliči takmičarima u borilačkim sportovima, među kojima je, naravno, i karate.

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Prvi do vesti iz Zrenjanina“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022