Zrenjanin dobija ispravnu i čistu VODU – potpisan Ugovor u Vladi Republike Srbije!

Beograd – Vlada Republike Srbije

Podelite vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu sa kompanijom „Metito“ iz UAE, koji će omogućiti da 95.000 stanovnika tog grada dobije čistu pijaću vodu.

metito ugovor

Ugovor su potpisali gradodonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor kompanije „Metito“ Rami Gandur i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija Zrenjanin“ Predrag Bodiroga.

Brnabić je istakla da je Vlada Srbije pomogla da se reši višedecenijski problem sa vodom za piće grada Zrenjanina, dodavši da je problem rešen na jedini mogići način, a to je javno – privatno partnerstvo.

Prema njenim rečima, prethodni vlasnik fabrike za proizvodnju vode bila je privatna kompanija, pa Vlada nije mogla svojim sredstvima da reši ovu situaciju.

Ovo je najznačajniji trenutak u ovom teškom projektu obezbeđivanja pijaće vode građanima Zrenjanina i skidanja zabrane upotrebe vode koja je uvedena pre više decenija, naglasila je ona.

Premijerka je izrazila nadu da će stanovnici Zrenjanina u prvom kvartalu 2023. godine dobiti tehnički ispravnu vodu, a u prvom kvartalu 2024. godine i vodu za piće.

Ona je objasnila da je „Metito“ otkupio postojeće postrojenje za 3,5 miliona evra i da će u projekat dobijanja čiste pijaće vode za 95.000 stanovnika grada Zrenjanina uložiti još 18 miliona evra.

Predsednica Vlade je navela da će „Metito“ u narednih 25 godina upravljati postrojenjem i investirati u njega, nakon čega će ono postati vlasništvo grada.

Brnabić je najavila i da će Vlada paralelno sa ovim poslom uložiti 510 miliona dinara u sanaciju vodovodne mreže i zamenu azbestnih cevi u Zrenjaninu kako bi voda koju će građani dobiti u svojim domovima bila istog kvaliteta kao ona na izlazu iz fabrike vode.

Tekst i foto: Vlada Republike Srbije

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. konačno i jedna lepa vest za zrenjanince da će se rešiti višedecenijski problem pijaće vode koja je veoma važna za zrenjanin jer bez vode se nemože a svakodnevna kupovina iste je veliki izdatak za sve zrenjanince a traje predugo hvala vladi srbije i predsedniku vučiću što su iznašli partnere iz ujedinjenih arapskih emirata koji će rešiti i naš problem

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px