Zajedno za čistiji grad: Grad Zrenjanin, JKP Čistoća i zelenilo i RCR Banat

Zrenjanin - JKP "Čistoća i zelenilo - RCR Banat

Danas je na platou ispred prostorija JKP „Čistoća i zelenilo“ održana konferencija za medije u okviru projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE, kojeg finansira Evropska unija u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – ADRION.

O značaju prokekta su govorili: Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Irena Živković, direktor RCR Banat i Nemanja Milinković, v.d direktor JKP Čistoća i zelenilo.

Cilj projekta CIRCLE je unapređenje i širenje znanja o praktičnoj održivosti principa cirkularne ekonomije, kroz zajednički pristup koji uključuje poslovne subjekte, administrativne i finansijske organizacije, kao i civilno društvo u urbanim sredinama, gde se proizvodi najveća količina otpada i gde se istovremeno mogu primeniti inovativno cirkularni poslovni modeli.

Ukupna vrednost opreme je oko 50.000 evra

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat je partner na projektu, u saradnji sa 15 partnerskih institucija iz 8 evropskih država. Puno podršku realizaciji projekta pružio je grad Zrenjanin, koji je obezbedio i finansijska sredstva potrebna za kofinansiranje projekta.

Nakon obraćanja gradonačelniku Grada Zrenjanina je uručena oprema koja je obezbeđena kroz projekat: Kombi vozilo za transport elektronskog i električnog otpada na terenu, pet velikih kontejnera zapremine 8 – 10 m3, za prikupljanje elektronskog i električnog otpada i pet manjih mobilnih kontejnera zapremine oko 1 m3, za prikupljanje elektronskog i električnog otpada.

U narednom periodu, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, JKP Čistoća i zelenilo i zvaničnim operaterom EKO-METAL iz Vrdnika predviđena je organizacija pilot akcija u javnim preduzećima, obrazovnim institucijama, koje podrazumevaju prikupljanje, transport, i odvajanja elektronskog otpada.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px