Zajedno za čistiji grad: Grad Zrenjanin, JKP Čistoća i zelenilo i RCR Banat

Zrenjanin - JKP "Čistoća i zelenilo - RCR Banat

Danas je na platou ispred prostorija JKP „Čistoća i zelenilo“ održana konferencija za medije u okviru projekta “Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion”– CIRCLE, kojeg finansira Evropska unija u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – ADRION.

O značaju prokekta su govorili: Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Irena Živković, direktor RCR Banat i Nemanja Milinković, v.d direktor JKP Čistoća i zelenilo.

Cilj projekta CIRCLE je unapređenje i širenje znanja o praktičnoj održivosti principa cirkularne ekonomije, kroz zajednički pristup koji uključuje poslovne subjekte, administrativne i finansijske organizacije, kao i civilno društvo u urbanim sredinama, gde se proizvodi najveća količina otpada i gde se istovremeno mogu primeniti inovativno cirkularni poslovni modeli.

Ukupna vrednost opreme je oko 50.000 evra

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat je partner na projektu, u saradnji sa 15 partnerskih institucija iz 8 evropskih država. Puno podršku realizaciji projekta pružio je grad Zrenjanin, koji je obezbedio i finansijska sredstva potrebna za kofinansiranje projekta.

Nakon obraćanja gradonačelniku Grada Zrenjanina je uručena oprema koja je obezbeđena kroz projekat: Kombi vozilo za transport elektronskog i električnog otpada na terenu, pet velikih kontejnera zapremine 8 – 10 m3, za prikupljanje elektronskog i električnog otpada i pet manjih mobilnih kontejnera zapremine oko 1 m3, za prikupljanje elektronskog i električnog otpada.

U narednom periodu, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, JKP Čistoća i zelenilo i zvaničnim operaterom EKO-METAL iz Vrdnika predviđena je organizacija pilot akcija u javnim preduzećima, obrazovnim institucijama, koje podrazumevaju prikupljanje, transport, i odvajanja elektronskog otpada.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022