U Zrenjaninu dodeljena 281 diploma “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola

Zrenjanin - Diplome “Vuk Karadžić”

Tradicionalni prijem i dodela diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2022-23. godini upriličeni su danas u Kulturnom centru Zrenjanina. Svečanost je otvorena izvođenjem studentske himne, “Gaudeamus igitur”, koju je otpevala solistkinja Ana Aleksić Šajrer.

U protekloj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 165 učenica i učenika u osnovnim i 116 u srednjim školama, ukupno 281.

Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama velikana naše književnosti, a Grad Zrenjanin, u saradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. 

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić. Svečanosti su prisustvovale i pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović, kao i predsednici Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik je istakao da mu je čast što je danas s najboljim učenicima i zahvalio im na trudu i postignutim rezultatima i što na ovakav način reprezentuju svoj grad.

“Danas vas ispraćamo, iz osnovnih škola u srednje, iz srednjih škola na fakultete, i drago mi je što to činimo ovako, svi zajedno, što možemo da vam poželimo sreću, da vam damo znake podrške za novo poglavlje u životu koje vas čeka. Studenti, koji odlaze, uvek mogu da se vrate u svoj grad, da očekuju našu podršku i da znaju odakle su. Srednjoškolcima želim da nastave da budu vredni i uporni, u svojim ambicijama i ciljevima. Iza svih vas je period koji nije bio nimalo lak, ali uz vas, za period koji predstoji, sada stoji i Vukova diploma, svedočanstvo vašeg odricanja, truda, rada, upornosti, ali i podrške vaših porodica, profesora, nastavnika, vaših škola i Grada Zrenjanina”, poručio je gradonačelnik i podsetio na neke od tih mera podrške koje lokalna samouprava realizuje svake godine, posebno učeničke i studentske subvencije.

“Trudićemo se da svima koji se, nakon studija u drugim sredinama, vrate u svoj grad, obezbedimo što bolje uslove za život, profesionalno usavršavanje, zasnivanje porodice. Investicije nam donose izvesniju i lepšu budućnost i pozivam vas da takvu budućnost gradimo zajedno, da dodatno unapredimo život u našem gradu”, rekao je gradonačelnik i poželeo učenicima da se dobro odmore i uživaju tokom leta, da posećuju gradska kupališta i manifestacije, i da od jeseni krenu u susret novim izazovima.

Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić čestitala je učenicima u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školske uprave i u svoje lično ime, izrazivši zadovoljstvo i čast što se nalazi u društvu najboljih. Poručila im je da su oni najvredniji resurs našeg grada.

Tekt i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022