U okviru projekta “Zrenjanin – prestonica kulture Srbije 2025” gradonačelnik poziva građane da dostave predloge za “Urbane džepove Bagljaša”

Zrenjanin - prestonica Kulture Srbije 2025

Grad Zrenjanin poneo je titulu “Prestonica kulture Srbije” za 2025. godinu, koja će doprineti ostvarenju ciljeva u oblasti unapređenja kvaliteta kulturnog života jedinice lokalne samouprave, pokretanja kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja, kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture i inovativno korišćenje javnih prostora.

U okviru projekta “Prestonica kulture Srbije” realizovaće se projekat “Urbani džepovi Bagljaša”, koji se odnosi na gradske lokacije malih dimenzija sa velikom upotrebnom, socijalnom i ekološkom vrednošću i bavi se uređenjem prostora između stambenih zgrada, radi animiranja lokalne zajednice za njihovo uređenje i održavanje na principima održivog razvoja.

Osnovni ciljevi projekta su unapređenje kvaliteta života stanovništva, podizanje nivoa svesti stanovništva o njihovoj ulozi u očuvanju i unapređenju životne sredine i aktivacija lokalne zajednice na rešavanju pitanja životne sredine, kao i promocija pejsažne arhitekture kao struke budućnosti.

Gradonačelnik grada Zrenjanina, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Zrenjanin i mesnim zajednicama “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” poziva sve zainteresovane građane da dostave predloge za “Urbane džepove Bagljaša” (dečja igrališta, prostori za društvene i sportske aktivnosti, relaks zone za građane, zone za kućne ljubimce…), na površini između zgrada kolektivnog stanovanja, na Bulevaru Veljka Vlahovića.

Predloge dostaviti na e-mail adresu: zrenjaninnpks2025@gmail.com

Rok za dostavu predloga: 01.09.2024. godine

Konačna odluka o odabiru predloga: 01.12.2024. godine

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px