Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremna za zimu!

Zrenjanin – JKP „Čistoća i zelenilo“

Podelite vest

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, zvanično počinje sa radom u periodu od 01. novembra 2022. godine do 01. aprila 2023. godine. 

Ukoliko je potrebno reagovati pre ili posle zvanične sezone, u zavisnosti od vremenskih uslova, služba je spremna i tada.

Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat), razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovano ljudstvo i odgovarajuća mehanizacija. 

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 012

Od mehanizacije su spremna dva kamiona kipera, pet traktora opremljena daskama za guranje snega i posipačima soli, četiri rovokopača, takođe opremljena daskama za guranje snega, top za sneg, mini čistilica i vozilo za prevoz ljudstva.

Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe.

Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova, a prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar), svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja.

Svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbedili smo po 100 kg soli, koju mogu preuzeti u prostorijama JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, rekao je direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanja Milinković.

 

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 002 1024x684

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022